Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový prášek

Z hub přinesených z lesa můžete snadno vyrobit koření - houbový prášek. Stačí je usušit a rozmixovat najemno. Důležité je použít dobře usušené houby, uzavřít ve šroubovací sklenici a skladovat v suchu.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez doby sušení hub

10 min (10 min příprava, bez doby sušení hub)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby po částech vsypeme do mixéru (nebo sekáčku) a rozdrtíme na prášek. Drobné kousky lze případně prosít. Krok 2: Lze smíchat i se solí, drceným kmínem či polévkovým žlutým kořením a dochutit podle sebe. Krok 3: Uchováváme ve šroubovací sklenici, abychom zabránili případnému navlhnutí a plísni.

Zveřejněno 5. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

Používám do polévek, pod maso, do sekané.

Použít můžete mixér, kutrovač, co kdo má....asi by šel i hmoždíř, ale dělat se s tím ručně do zásoby bych nechtěla :)

Podmínkou je použít opravdu dobře proschlé houby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový prášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yAO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový prášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yAO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám ho ráda i na pizze ;)

Také dělám a někdy i v malém poměru přidám hořčák, který dodá pikantní příchuť

Curlewis: prášek se dá udělat z jakýchkoli dobře usušených hub, tedy i ze žampionů

Mohu udelat houbovy prasek ze zampionu?

jejda, díky moc, máš ho moc pěkný:yes: :-8:-) to jsem ráda, že se ti také recept hodí, já ho používám docela často a letos už dochází, musím od našich nafasovat sušené houby a budu dělat čerstvý....;-)

Ivi včera jsem dělala prášek z hub,tak jsem Ti jeden obrázek přidala:yes:+15

všem díky, váhala jsem, jestli jsem takovou "blbost" dát:-8....ale pak jsem zjistila, že pár lidí psalo na pokecu, že houby nejí, jen jako koření....jsem ráda, že třeba někoho inspirovalo :-K

Bibi, hlívu jsem ještě ani nejedla - pořád ji okukuji v obchodě, ale zatím na ni nedošlo :-(

Isahu, takhle já si dělám každý rok na konci sezony hlívu ústřičnou na celou zimu. Máš 14.bod:yes:

Dělávám někdy z nožek,ale většinou ani nožky nezbudou:-Omy máme hříbky moc rádi:-p+:yes::-*

Tomu říkám nápad.:yes::yes:

geniálne...

super nápad:yes:;-)

Tématické fráze:
kutrovač, prasek z hub, prášek ze sušených hub, houby v prášku, šušené houby prášek, prasek, jak udělat prášek z hub, prasek, jak vyrobit prášek z hub, jak udělat z hub prášek, jak mlít houby, kam dát sušené houby, kutrovač na maso, houbuvý prášek, jak umlít sušené houby, hlíva jak vyrobit prášek, sušené houby jako prášek, jak umlít houby, muže se dát hlíva na mražák, jak udelat prašek z hlivy u

Suroviny:
houby sušené, kmín drcený, sůl, koření polévkové

Přidat fotografie receptu