Cukroví - Marokánky
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,82 g |
| Tuky | 90,04 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 82 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 145,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Do směsi vmícháme mandle, oříšky a kandované ovoce.
Krok 3: Velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Krok 4: Lžičkou tvoříme na pečicí papír hromádky v dostatečných rozestupech, mírně se roztečou.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a marokánky pečeme asi 10-15 minut dorůžova.
Krok 6: Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 7: Spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Moje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 9 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 20 minutami
Květáková polévka
tomstny před 47 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 54 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
nejlepší vánoční cukroví,
nejlepší vánoční cukroví marokanky,
vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky,
mimibazar recepty nejlepší,
recepty na vánoční cukroví,
top cukroví,
nejlepší vánoční cukroví recepty,
rychle vanocni cukrovi,
nejlepší cukroví,
recept na nejlepší marokánky,
levné vánoční cukroví,
nejlepší recepty na vánoční cukroví,
vánoční cukroví nejlepší recepty,
vánoční marokánky,
marokánky-recept,
marakonky,
cukroví bez mouky,
cukroví-marokánky,
vánoční cukroví-marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
oříšky,
mandle sekané,
ovoce kandované,
poleva čokoládová
Komentáře (13)
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)