Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari špagety s houbovosýrovým přelivem

Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku, sýra a smetany – bez masa, ale plné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 255 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny90,40 g
Tuky49,70 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 2,55 g
Sůl5,80 g
Sacharidy44,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V horké osolené vodě se lžící oleje rozpustíme kari, vložíme špagety a uvaříme je doměkka. Krok 2: Pórek nakrájíme na asi 3 mm silná kolečka. Krok 3: Na troše oleje zpěníme polovinu celkového množství pórku, přidáme houby, sůl, malinko podlejeme a podusíme doměkka. Krok 4: Přidáme nastrouhaný sýr, měkký sýr a smetanu a za postupného dolévání mléka provaříme, dokud se sýr úplně nerozpustí. Krok 5: Dochutíme solí a do horké směsi vmícháme druhou polovinu syrového pórku s nasekaným oreganem. Krok 6: Podáváme buď v oddělené podobě, nebo špagety promícháme s přelivem.

TIP: Jaké houby se hodí do omáček

Zveřejněno 14. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myER

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: Moc dobré . Jen jsem neměla čerstvé oregano :-( Ale i se sušeným se to dalo.

Výýýborné! Vážně moc dobré!:-)

Pajik1: teda tak statečná jsi byla, že jsi zdroj utajila :-D:-D:-D
jsem ráda, že vám chutnalo, děkuji :-K

Mňam! udělala jsem to doma a všichni chválili a chtěli vědět kde jsem vzala recept. Já ale nepovolila :-D Opravdu výborné posílám bod! :-K

děkuji :-K:-)

Mňam:-pukládám a posílám bodík:-D

to může být moooc dobré...ukládám na pozdější použití, hub je dost:yes::yes:;-)

Takto dělám kolínka - u nás nejoblíbenější těstovina, kurkumu při vaření přidávám :-p:yes:

Ivanko, nádhera! Dosť bolo boloňských špaget, teď zase něco jiného! :yes::-)):-K +12

Ad kari špagety, výborný nápad :yes:. Kdyby to bylo na mě, buď bych špagety vařila s kurkumou (pro barvu), nebo do uvařených horkých vmíchala lžičku kari smíchaného s olivovým olejem (pro barvu i chuť) :-).

:-p:yes:bodík

Kari špagety mně zaujali, to jsem ještě neviděla. :yes::yes: Za ty máš u mně +;-)
Na houby mně neužije a manžel nemá rád houby v "bílé" omáčce.:-(

:-p to je krása +:yes:;-)

Jani, manža v neděli přivezl přepravku, moc rád je sbírá (ale jí jen omezeně :-8). Navíc naši chodí na chalupě na Vysočině denně, takže zásoby jsou zase tak na dva roky pro normální rodinu :-D

Ivo, ty máš snad pulťák plný hřibů, ne?:-)) Houby a sýr-hodně zajímavá kombinace;-):yes:
česnek:-D:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
špagety na kari, kari špagety, špagety na mnoho způsobů, špagety s kari, špagety s kurkumou, přeliv na na špagety, nápady se špagety, spagety s bolo, olej z kari, okurkové špagety, špagety s houbovým přelivem, špagety s rajčatovým přelivem, výběr špaget, recepty spagety s kari, těstoviny s houbovým přelivem, spagety bolo, babicovy dobroty recepty špagety

Suroviny:
těstoviny špagety, koření kari, olej, sůl, houby čerstvé, sýr tvrdý, sýr tavený, smetana, mléko, pórek, koření oregáno, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu