Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová pikantní vepřová krkovička

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 247 kJ /
1 732 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky104,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovičku nakrájíme na silnější plátky a vetřeme obsah sáčku s marinádou „Medová pikantní“ a necháme uležet do druhého dne v chladu. Krok 2: Po uležení plátky masa prudce opečeme na teflonové pánvi, přendáme do prázdného hrnce a podlijeme lehce vývarem. Hrnec přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 45 minut (záleží na stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké. Krok 3: Jakmile je maso hotové vyndáme jej z hrnce a šťávu zahustíme dle zvolené přílohy instantní jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v trošce vody. Krok 4: Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 22. 9. 2010

Poznámka autora Colombo65

Marináda je spíše na "pruďákové" maso, ale co s tím mám dělat, když jsme rodina "omáčková".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q759

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q759

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Fotky jsou krásné, ale neměly by být takové recepty spíše v kategorii pro začátečníky? Nehledě na to, že natřít nebo nasypat už hotovou marinádu na maso snad umí i začínající kuchařka a většinou takový "recept" bývá napsaný i na sáčku nebo lahvičce s marinádou.

Otto, to je úžasné jedlo, aj fotka je super:yes:+6:-)) Jééj, Miška, aj Ty si tu? Aj Evička Hubová - to je ale náhoda:-D

Tématické fráze:
medová marináda na vepřovou krkovičku, marináda na vepřovou krkovičku, medová marináda na krkovici, medová krkovice, medová marináda na krkovice, medova krkovicka, vepřová krkovice, pikantní medová marináda, vepřová krkovice recepty, krkovička v medové marinádě, medovo pikantní marináda, krkovice v medové marinádě, medová pikantní marináda, pikantní marináda na krkovici, medová marináda na krkovičku, vepřova krkovička, krkovička v sáčku, marináda na vepřovou krkovici, pečená krkovice s marinádou, recepty z vepřové krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, marináda, olej, pepř, sůl, jíška tmavá instantní, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu