Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 451 kJ / 3 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,15 g |
| Tuky | 140,78 g |
| Vláknina | 16,99 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 467,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte.
Krok 2: Přidejte mouku, cukr, skořici a sůl a lehce promixujte. Přidejte vychlazený, na kostičky nakrájený Alsan a opět promixujte, dokud směs nemá konzistenci drobenky (můžete to dělat i bez mixéru, jen to bude trochu náročnější).
Krok 3: Asi 2/3 směsi vtlačte na dno dortové formy, dejte do trouby a pečte asi 15 minut (dávejte pozor, ať se korpus nepřipálí). Poté dejte vychladnout do lednice.
Krok 4: Na tofu vrstvu rozmixujte v mixéru kešu s trochou smetany, poté přidejte zbytek ingrediencí a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
Krok 5: Krém navrstvěte na ořechový korpus a poklaďte ho švestkami, nakrájenými na čtvrtky. Posypte zbytkem těsta na korpus, tj. drobenkou a pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Zveřejněno 2. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Moje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 27 minutami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 13 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 10 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 11 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 12 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 13 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 13 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 13 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 13 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 14 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 14 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 17 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy kolac,
recept na svestkovy koláč,
švestkový koláč recept,
orechovy kolac se švestkami,
čím nahradit lahůdkové droždí,
alsan recepty,
koláč s pekanovými ořechy,
alsan bio,
koláč švestkový a ořechů,
jogurt s marcipánem a mákem billa,
švestkový koláč s ořechy,
americký švestkový koláč,
celozrnný švestkový koláč,
svestkovy kolac billa,
kolac z kokakoly,
raw svestkovy kolac,
svestkový koláč bio,
jablečný koláč s pekanovými ořechy recept
Suroviny:
tuk rostlinný,
ořechy pekanové,
mouka polohrubá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
skořice mletá,
sůl,
oříšky kešu,
tofu,
pudink vanilkový,
kůra limetková,
citron,
vanilka,
sirup agávový,
jogurt sojový,
droždí lahůdkové,
švestky
Komentáře (22)
Hosta: tak to vyzkousejte, treba vas to prekvapi :)
Svatá prostoto...
Chápu vás, ale nesedíte snad u PC?
Osobne, kdybych bych byla vegan, bych nepouzila "bilou" mouku a komercni pudinkovy prasek, ale jinak mne to vubec nepripada slozite a neproveditelne.