Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 299 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,51 g |
Tuky | 77,60 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu si očistíme.
Krok 2: Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.
Krok 3: Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 3. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Moje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
zapekana zelenina,
zapékáná zelenina recepty,
zapékaná zelenina recept,
recept na zapékanou zeleninu,
zapékaná a zelenina,
azet.sk email,
zelenina zapékaná,
grilovaná zelnina,
grilovaná zelnina recept,
zelnina v soli,
zapekaná zelenina v troubě,
recept zapékaná zelenina,
zapikaná zelenina recept,
zepekaná zelenina recept,
zapekwna zelenina recept,
zapečená zelenina -růžičková kapusta, brokolice, porek recept,
recepty se zapekanou zeleninou,
zapékaná zelenina bez masa,
zapekénaá zelenina,
jak zapékat zeleninu
Suroviny:
listy kapustové,
květák,
celer řapíkatý,
pórek,
pažitka,
chilli paprika čerstvá,
libeček,
rozmarýn,
květ muškátový,
kmín celý,
pepř,
tymián,
sůl,
bobkový list,
libeček,
voda,
česnek,
šlehačka,
vejce,
vývar z květáku
Komentáře (15)
Terezka ti bude neskonale vděčná
Spagetka, neboj sa , urobím si to presne podľa tvojho receptu a na mäso zabudnem