Povidlové šátečky bez kynutí
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Je ideální, pokud máte málo času a potřebujete rychle něco dobrého.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 129 kJ / 3 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,25 g |
Tuky | 244,43 g |
Vláknina | 12,49 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 342,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové šátečky bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8RX
Moje poznámka
Povidlové šátečky bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8RX
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
šátečky bez kynutí,
nekynuté šátečky,
kynuté šátečky bez kynutí,
povidlový koláč,
satecky,
svatební šátečky,
tvarohove satecky bez kynuti,
povidlové kolačky,
povidlové koláče,
křehké šátečky,
povidlové šátečky z tvarohoveho testa,
kynute satecky,
satecky s povidlama,
šátečky s povidlím,
povidlové koláčky bez kynutí,
povidlové koláče bez kynutí,
povidlové,
šátečky z kynutého těsta,
koláčky s povidly,
kolace satecky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kvasnice,
mléko,
sůl,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr písek,
mouka polohrubá
Komentáře (103)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jj, jsou eňo ňůůůňo, že jo
A to ještě po upečení vykoupané v rumu a v cukru oválené..., to je "maso". Na sešlosti byli dospěláci přiopilí z piva, či ovínění z vína a mezi námi se hihňaly dětičky ošátečkované ze šátečků
casino:
Na slibované porovnávání podle použitých kvasnic nedošlo
Zato ale jsem část šátečků - ty ze suš. droždí (tedy těsto úplně bez cukru) nacpal nastrouhanou čabajkou. A i když se stoly prohýbaly pod rožněným čuníkem, tak ty čabajské šátečky se ztratily jako pára nad hrncem
Jj chutnají, a to že tůůůze
Až tak, že na víkendovou sešlost se nebudu smolit s u nás už profláklými makronkami (zeťák mi říká Don Makron
Půlku po vašemu
Půlku podle Richard Novák:
Porovnáme a uvidíme, zda tam bude jaký rozdíl...
(ffčíl se mi vybavilo, že těsto se dost podobá tomuto:http://www.toprecepty.cz/recept/9261-sismaky-od-al...
Naštěstí, než jsem stihl pustit se i do druhého plechu, vracely se MAKRONKY ze šichty, tak mi to nafotily… Pak, to co vyblejskly i sluply.
Ta jedna dávka je chuťovka asi pro 4 jedince, ale zvládl bych to i sám, samotinký
Ráno jedu za tchyňkou, ale i kdyby něco zbylo, stejně jí nic nevezmu; kdybych jí řekl, že jsem dal do kynutého čtvrtku másla na 30deka mouky, tak ji jebne…
Musím se přiznat, že jsem si při zadělávání seděl na vedení!!! Min. 1x týdně peču chleba bez hnětení, kde se sušené droždí nenechává vzejít! Tady jsem se, tydýt, držel receptu a rozdělal droždí jak stojí psáno. Když mi to doplo, tak jsem těsto zadělal bez dalšího čekání. Myslím ale, že i tak to dopadlo dobře – trošku to připomíná linecké, ale je to křehčí, jemnější
Z jedné dávky jsem vytvořil 60ks (čtverečky rádlované 6x6cm). Na pohled žádná sláva (jeden Němec mi pořád třepe rukou), ale na chuť je to špica!
Příště, pokud to dřív nezkusí Richard Novák: zadělám těsto bez qásku!
Jóóó, a toho sušeného droždí (LABETA) jsem dal 2 sáčečky po 10g, tedy 20g. Píšou, že 20g odpovídá účinností 40g čerstvého droždí.
No, zkrátka, je to ŠPICA...
Tak už je to v troubě, náčelníku!
Nechám nafotit až zítra...
...tedy, budelico
Vy mi čtete myšlenky, chlape
Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle byl TOP!
z listového těsta.Mohlo by to fungovat.