Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 188 kJ / 45 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.
Krok 2: Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.
Krok 3: Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.
Krok 4: Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.
Krok 5: Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Moje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 37 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 45 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
vařené zelí,
varene zeli recept,
zelí vařené,
červené zelí,
jak vařit červené zelí,
červené zelí ke kačeně,
vařené sterilované zelí,
recept na červené zelí,
recept na vařené zelí,
vareni cerveneho zeli,
vaření zelí,
zelí ke kačeně,
recept vařene zeli,
jak uvařit červené zelí,
jak uvařit zelí,
polévka z červeného zelí,
červené zelí s uzeným,
vařit červený zelí,
červené zelí recept,
varene kysele zeli
Suroviny:
kosti uzené,
česnek,
cibule,
olej,
mouka hladká,
jalovec,
kmín celý,
sůl,
cukr,
zelí červené
Komentáře (14)