Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 654 kJ / 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme přípravou domácích hranolků z brambor, neboť se déle smaží. Oškrábané brambory nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Do kastrolku dáme vařit vodu a jakmile dojde k bodu varu, tak přidáme nakrájené hranolky a vaříme zprudka 5 minut.
Krok 2: Mezitím poctivě odblaníme a očistíme vepřové palce z kýty. Očištěné palce lehce potřeme olejem, vydatně osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě.
Krok 3: Povařené hranolky scedíme a ochladíme studenou vodou. Do hlubší pánve dáme rozpustit kostku vepřového sádla a jakmile je rozpálené, tak do něj vložíme ochlazené a osušené povařené hranolky.
Krok 4: Nachystáme steakovou grilovací pánev a nalijeme do ní asi 2 lžíce řepkového oleje. Do rozpálené pánve s olejem vložíme okořeněné palce a opékáme 5 minut z každé strany.
Krok 5: Této doby využijeme k nakrájení 4 máslových žampionů na silnější plátky. Opečené palce z obou stran poté vložíme do připraveného alobalu, dokonale zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít.
Krok 6: Mezitím v pánvi došlo k tomu, že hranolky jsou křupavé a zlaté, a tak je přendáme do cedníku a necháme okapat. Do pánve s výpekem vložíme nakrájené žampiony a zprudka orestujeme ve výpeku z masa a podlijeme asi 1 dl vody, čímž se krásně odvaří do žampionů výpek a spojí tak svoje dokonalé chutě.
Krok 7: Vepřové palce servírujeme v celku nebo nakrájené a podáváme na restovaných žampionech s domácími hranolky. Vhodným doplněním e tatarská omáčka nebo nějaký dip dle chuti.
Zveřejněno 22. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXRo
Moje poznámka
Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXRo
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 43 minutami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvový džem
Annanas před 5 minutami
Červená řepa
radbastim před 1 hodinou
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 1 hodinou
Kounický kotlet
Kajkajak před 2 hodinami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 3 hodinami
Plněné papriky
Rebeca před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 4 hodinami
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 4 hodinami
Koprová omáčka
Elis_131 před 5 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 5 hodinami
Tématické fráze:
restovane zampiony,
restované žampiony recept,
žampiony restované,
restované žampiony recepty,
maslove zampiony,
minutkový guláš z vepřové panenky,
restovany zampiony,
dip k veprove panence,
žampionová omáčka k vepřové panence,
omáčky k vepřové panence,
vepřové palce se žampiony,
vepřová minutka na žampionech,
orestovane žampiony,
žampion máslový,
vepřové palce,
restovane zampiony se smetanou,
minutkové vepřové maso se žampiony,
resovane zampiony,
zampiony retovane,
restovaná žampiony
Suroviny:
palec vepřový,
brambory,
žampióny,
sůl,
pepř čtyř barev,
sádlo vepřové,
olej řepkový
Komentáře (9)