Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,53 g |
| Tuky | 3,04 g |
| Vláknina | 3,63 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 267 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí, odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Krok 2: Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Zveřejněno 20. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Moje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 3 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 4 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
domácí aspik,
vaječný aspik,
kuřecí tlačenka,
jak se dela aspik,
vaječný zeleninový aspik,
jak udelat aspik,
recept na aspik,
recept na vaječný aspik,
prášková želatina na aspiky,
zeleninovy aspik recept,
recept aspik,
recepty aspik,
kuřecí prsa v aspiku,
aspiky,
jak udělat želatinu,
želatina na maso,
dietni aspik,
zeleninový aspik
Suroviny:
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
želatina prášková
Komentáře (24)
+13