Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 238 kJ / 2 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,62 g |
| Tuky | 161,24 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 491 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 163,20 g |
Postup přípravy
Občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Krok 2: Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém. Krok 3: Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Krok 4: Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme). Proužky těsta necháme vychladnout. Krok 5: Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout. Krok 6: Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme. Krok 7: Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice. Krok 8: Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.
Zveřejněno 29. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmMY
Moje poznámka
Roláda Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmMY
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 37 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 53 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
rolády a tunely,
roláda naslano,
slané pečivo z listového těsta,
listova rolada,
facebook,
napoleonova roláda recept,
jak tak.cz,
www tn cz,
recepty-napoleon na slano,
řezy napoleon,
rolada v srnčím hrbetu s tvarohovym kremem,
roláda ze dvou test,
rolada naslano z listového testa,
rolada na slano,
stafetkova rolada,
rolada ve folii,
dezert napoleon z listového těsta,
těstové rolády se šlehačkou,
napoleonova roláda,
aby se neudělal na pudingu škraloup
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
rum,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
fólie
Komentáře (19)
...a protože mi koupili jenom jedno těsto (275g) tak jsem to spáchal pouze po slanu...
Skládal jsem tyčky do vyloženého srnčího hřbetu a promazával Mascarpone ochuceným strouhaným uherákem (nastaveným rozfofrovanými pečenými fazolemi, že aby to nebylo tak tučné) a ve finále mám stejný tunel jako máte na obrázku
Ve skrytu duše jsem doufal, že to listové zůstane chrumkavé. Není tomu tak...
Nutno říci, že ten váš Freddy je zajímavější
No, asi i proto, že jsem těsto rádloval pouze na 1cm pruhy a po upečení a vyběhnutí nemám tyčky čtvercového proflilu 2x2cm ale pouze 2x1cm
Bodík jsem nepřidal
Jinak jsem si též říkala, že by stálo za to zkusit tu roládu naslano třeba s tvarohovo-šunkovou náplní s bylinkama
Díky za bodík a přeji veselého Silvestra.
No, mně to sice než Napoleona více připomíná spíše Freddyho Kruegera
Díky
Šlehačka jedna 200 ml a poslední vrstva je krém, aby se na něj ty drobky dobře přichytily.
Pokud jí budeš dělat, tak ať se ti povede