Katův šleh a bramboráčky
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,53 g |
Tuky | 56,54 g |
Vláknina | 31,74 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 147,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterovou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
Krok 3: V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut.
Krok 4: Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Bramboráčky:
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Moje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 5 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
HanaHanka před 6 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 22 minutami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 23 minutami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 30 minutami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 3 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 4 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 5 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Boloňské špagety
TondaJ před 5 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
katův šleh podle pohlreicha,
katův šleh recept,
katův šleh recept pohlreich,
recept na katuv sleh,
recept katův šleh,
katuv slech,
recept na katův šleh pohlreich,
kaťák recept,
katův šleh recepty,
sleh,
katův šleh v bramboráku,
recepty katův šleh,
katův šleh s bramboraky,
vyborny katuv sleh,
katuv šleh s bramboráčkama,
top recepty katuv sleh,
katův šleh s bramborákem,
katův šleh pohlreich,
katův šleh s lečem
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule červená,
cibulka,
paprika čerstvá červená,
feferonka,
lečo sterilované,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
tuk,
brambory,
česnek,
vejce,
majoránka sušená,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (80)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Trošku jsem ho upravil vepřové i kuřecí 50/50
Doufám, že bramboráček je jen menší bramborák dělaný jen na pánvi na lívance, nebo něco podobného.