Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzová omáčka s brokolicí

Jemná a krémová omáčka z brynzy, smetany a másla se skvěle doplňuje s křupavou brokolicí vařenou na páře. Je rychlá na přípravu, výrazná v chuti a zasytí i bez masa. Hodí se k těstovinám, knedlíkům i vařeným bramborám.

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 592 kJ /
1 098 kcal
Bílkoviny52,65 g
Tuky74,38 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 199 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,32 g
Sacharidy48,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na malé růžičky, které vaříme v páře asi 8 minut. Krok 2: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Krok 3: Zalijeme studeným mlékem, po chvíli nadrobíme brynzu a mícháme dokud se brynza zcela nerozpustí. Krok 4: Brokolici nasekáme na menší kousky, přidáme ji spolu se smetanou do omáčky, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem podle vlastní chuti. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou knedlíky, vařené brambory, noky nebo těstoviny.

TIP: Jak správně ohřát omáčku

Zveřejněno 19. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová omáčka s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag3z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová omáčka s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag3z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Udělal jsem dnes, všichni jsme si pochutnali, budu občas dělávat.

Jen drobnost: V seznamu surovin je uvedena smetana, v postupu ji však autorka zapomněla přidat. Omáčka podle receptu je hodně hustá, dal jsem proto hned více mléka.

Tonja: Děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo. A taky děkuji za upozornění, doplnila jsem to do receptu. A to, že byla hustá omáčka, to se musí každý recept přizpůsobit. Každý požívá jiné suroviny a někdy je třeba to upravit.😉

To se mi moc líbí, bryndzu můžu na všechny způsoby a brokolici taky...jen jsem je ještě nezkusila dohromady:-) Určitě vyzkouším, už se mi sbíhají sliny:-p

mika59: No, to víš, klasický knédl to není, ale mandle jsou lepší, než třeba vlašáky a fakt my ty noky chutnaly :-)

Jana Remkova: Jani děkuji za vyzkoušení;-) a krásnou fotku.:yes::yes: Ty noky vypadají super.:-K

mika59 ahoj, přidávám foto, bod jsem ti dala hned. Takže brynzová omáčka v mém podání s těmi tvarohovými noky :-). Paráda!! :-) Já tu jíšku udělala se lžící těch umletých mandlí, mouku bych nemohla a fakt dobré! :-) Takže chocolate moc děkuji za ty tvarohové noky :-)

Jee moc děkuji!!!

chocolate: Ty mandle, nebo ořechy mne vůbec nenapadly, jako zahušťovadlo:-O, přitom to znám!! Díky!!

hosta: díky!! To si uložíme a využijeme:-)

Jana Remkova:
Tvarohove noky s mandlemi
Noky: měkký tvaroh 250 g, 1 vejce, špetka soli, 2 lžíce oleje, mlete mandle cca 4 lžíce
Lzici vykrajujeme male nocky, ktere zavarime do vrouci osolene vody.Mely by stacit cca 3-4 minuty.

Tak to bylo na instagramu;-).

Jana Remkova: asi není - co tahle sedlina? strouhaný sýr bych tam přidala
http://www.receptyonline.cz/recept--vajecna-sedlin...
nebo základ z této mé rolády (místo té lžíce mouky třeba lžíce mletých ov.vloček či otrub)
https://www.toprecepty.cz/recept/46162-zeleninova-...
nebo
https://www.toprecepty.cz/recept/45169-spenatovo-t...
- sýr jakýkoliv, místo špenátu hodně vymačkanou strouhanou cuketu

Jana Remkova:Ja jsem je videla na blogu o paleo stravovani, ale tedy fakt nevim, jak se jmenovaly.Myslim, ze tam byl snih z bilku, tvaroh, jemne str. cuketa a mam pocit, ze trochu mletych mandli.
Ale nezkousela jsem.

hosta: No, to by nebylo marké, jen teda neznám recept :-D. Je tady někde?

chocolate: Nenašla jsem, prohledala, co se dalo :-D

Jana Remkova: a co takhle vaječnosýrový svítek?;-)
Taky bych nevěděla, co k tomu:-)):yes:

Jana Remkova:A co tvarohove noky s cuketou?Kdesi na netu jsem neco podobneho videla.


mika59:Opravdu pekny a neotrely recept.

mika59: No, tos mi teda poradila :-D:-D

Jana Remkova: Jani ty umíš ty skvělé zeleninové knedlíky anebo maso!!!:-D:-D:-D

mika59 mi až v hlavě brní, asi už 10 minut tady na to koukám a přemýšlím, co si k té omáčce dát. Vypadá tak báječně!! Jenže v dělence bych k tomu nemohla ani brambory, ani nic s moukou. Jak to sakra vymyslet, abych si to mohla uvařit?? No, třeba vymyslím nějaké knedle z celeru, uvidíme :-D

Brynzu vždy a jakkoli a s brokolicí, hmmm :-p:yes:

Tématické fráze:
omacka z brynzy, brinzová omáčka, brokolice s brynzou, brynza brokolice, testoviny s brynzou a brokolici, brokolicova polevka, brokolice recepty, brokolice recept, brynzivá omáčka, recepty z brokolice, brynzový omacka na bramborove noky, jana remkova recepty, bryndza omacka, brynzová omáčka na na těstoviny, brynzovs omscls, syrova omacka s brynzou, brokolice paleo, brznzová omačka, brokolice a brynza, brokolce s brynzou

Suroviny:
brokolice, brynza, mléko, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, cibule, cukr, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu