Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 456 kJ /
1 065 kcal
Bílkoviny37,21 g
Tuky16,50 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy188,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na omáčku nakrájíme pórek na drobno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a po restování zalijeme vývarem. Okořeníme a necháme asi 15 minut vařit s občasným mícháním. Hustotu omáčky upravíme mlékem. Krok 2: Po převaření do omáčky nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přidáme nasekaný kopr (ne moc, jen na podtrhnutí chuti), smetanu a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme. Krok 3: Máslo, mouku, vejce a sůl s bylinkami promícháme. Přiléváme mléko a smícháme těsto jako na halušky. Nočky vytřeme přes haluškovač do vařící osolené vody. Když vyplavou, necháme minutku povařit, scedíme a promastíme sádlem nebo olejem.

Zveřejněno 28. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4B3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nočky z pomazánkového másla s brynzovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4B3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pažitková omáčka z pomazánkového, jak rozpustit brynzu

Suroviny:
pomazánkové máslo, vejce, mouka polohrubá, mléko, sůl, libeček sušený, brynza, pórek, máslo, mouka hladká, vývar, smetana, kopr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu