Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá zelná polévka s kmínem

Na přípravu zelňačky existuje mnoho receptů. Tento patří mezi jednodušší a je vhodný zejména pro začátečníky. Přidání smetany dá polévce charakteristickou barvu a zjemní chuť. Kmín zase krásně podtrhne chuť zelí a zlepší jeho stravitelnost.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

luckymoon

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 122 kJ /
507 kcal
Bílkoviny18,83 g
Tuky3,10 g
Vláknina27,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy87,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Obojí dáme vařit do zeleninového vývaru s kmínem, solí a trochou pepře. Krok 3: Když jsou brambory i zelí měkké, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou v troše vody. Dochutíme podle potřeby.

TIP: Jak dochutit zelňačku

Zveřejněno 9. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílá zelná polévka s kmínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVEq

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílá zelná polévka s kmínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVEq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pavlína Minjaríková: možná dvě chyby:-( , za prvé polévka musí být už dostatečně slaná a za druhé (vlila jsem do polévky):-O , ta smetana se za stálého míchání pomalu přidává do polévky.:-K

Pavlína Minjaríková: použít smetanu aspoň 30% na šlehání,ta se nesráží.

Polevky miluji-jakou koliv.Od cesnecky,gulasovky,zelnacky az po rychle jako je kmínovka na všechny zpusoby.:yes:

Dobrá polévka :-)

Pavlína Minjaríková:Podle meho je to spis tim, ze smetana byla prilis studena.Je dobre ji mit pokojove teploty, popr. ji rozmichat s trochou polevky, aby se ohrala.

Pavlína Minjaríková 10. 4. 2015 11:24
Co jsem udělala špatně? Vařila jsem podle návodu, na konec jsem ale přidala smetanu 12% rozmíchanou s trochou vody a tou hladkou moukou, vlila jsem do polévky a chvíli jsem povařila a polévka se mi zgrcla, je vodová s kousky sražené smetany... Je to tím, že jsem tam nedala mouku ve vodě, ale smetanu s troškou vody a moukou?

Kdybych mohla,tak bych dala klidne 20 bodu. Tato vynikajici polevka uz u nas zdomacnela. Rada varim znovu. :yes: :-K

Mňam

Polévka vynikající, dávám bodík...:-p

Moc dobrá a rychlá polévka :yes::-)

Jj, znám a dělám, jen nedávám bujóny a brambory vařím zvlášť na "loupačku" :-p:yes:

Skoda, ze neni fotecka nejaka.. jinak chutne:-K:yes:

Podobnou verzi této dobré polévky miluje můj syn:-8když byl malý,říkal jí broučkova zelová:-*vařívala ji Janinka v Broučcích od p.Karafiáta:-))Nedávám smetanu v závěru zahustím hodně tmavou jíškou a dochutím lisovaným česnekem:-pTahle bude určitě také chutnat,bodík je tvůj:-p+:yes:

Lákavá polévka,moc.:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bílá zelnice, zelova polevka, zelna polevka, polévka z bílého zelí, zelova polevka jako od babičky, polévka z čerstvého bílého zelí, bílá polévka se zelím, bílá zelná, zelná bílá, polévka zelnačka bílá, bílá zelňačka, zelná polévka recept, zelná polévka se smetanou, bílá zelnice recept, bíla zelová polévka, zelná polévka z bílého zelí, recept na bilou zelnou polevku, zelová polívka, zelna polivka, zelnice bila

Suroviny:
zelí bílé, brambory, kmín drcený, vývar zeleninový, smetana na vaření, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu