Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucké bramboráčky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 257 kJ /
778 kcal
Bílkoviny61,39 g
Tuky11,42 g
Vláknina34,95 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,62 g
Sacharidy91,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na plech s papírem, nebo ho potřeme olejem. Krok 2: Tvarůžky si prořízneme na půl, aby vznikly z jednoho 2 kolečka a ty položíme na každou placičku a na ně dáme zase vrstvu těsta. Krok 3: Dáme zapéct do trouby na 200° asi na necelou 1/2 hodinu.

Zveřejněno 20. 10. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem si před nedávnem vyslechla v TV na nějakém pořadu o vaření a tak jsem bramboráčky dneska udělala k večeři-dobrý!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7l7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7l7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý tip ale ja delavam klasicky bramborak a usmazene placicky naskladam na plech na ne pokladu tvaruzky a dam druchou vrstvu bramboraky a mirne zapecu podavam s kysanym zelim je to tez vyborne.:-*

S tím celerem...;-):-p Zajímavý nápad. Rozhodně vyzkouším. Líbí se mi, že zahraniční kuchař použil naše národní syrečky, pokládám je za světové...:-p:yes:

že já sem chodím....před půlnocí :-D:-p:yes:

Aha, to jsem přehlédla :-8

Žížalko, věř, že ho používám a tady rozdíl je-mám tam navíc celer a nemám tam papriku;-) Byl to nějaký zahraniční kuchař, co to vařil, proto ten rozdíl;-) Tak sorry...

Bibi, používej vyhledávač ;-)

Tématické fráze:
bramboráčky na plech, placicky s tvaruzky, bramborák se zelim a tvarůžky, olomoucke bramboráky, bramboracky na plechu, bramboráčky, olomoucke bramoracky, olomoucké v bramboraku, bramborák se zelím a tvarůžkami, bramborák s olomouckými tvarůžky, bramboraky z celeru a tvaruzky, bramboráčky z vařených brambor, bramboracky bez vejce, recepty bramboráčky, testo na bramboracky, bramboraky s olomouckýmí tvaružky, olomoucké tvarůžky v bramboráku, bramboráky s tvarůžky do trouby, bramboráčky z olomouckých tvarůžků, zapékané olomoucké syrečky

Suroviny:
brambory, celer, mouka hladká, vejce, sýr tvarůžky kulaté, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu