

Olomoucké bramboráčky
Suroviny 6 porcí
- 4 větší brambory
- 1 menší celer
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 vejce
- 1 balíček tvarůžků
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- drcený kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na plech s papírem, nebo ho potřeme olejem.
Tvarůžky si prořízneme na půl, aby vznikly z jednoho 2 kolečka a ty položíme na každou placičku a na ně dáme zase vrstvu těsta.
Dáme zapéct do trouby na 200° asi na necelou 1/2 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si před nedávnem vyslechla v TV na nějakém pořadu o vaření a tak jsem bramboráčky dneska udělala k večeři-dobrý!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Olomoucké bramboráčky
-
Dobrý tip ale ja delavam klasicky bramborak a usmazene placicky naskladam na plech na ne pokladu tvaruzky a dam druchou vrstvu bramboraky a mirne zapecu podavam s kysanym zelim je to tez vyborne.
-
S tím celerem...
Zajímavý nápad. Rozhodně vyzkouším. Líbí se mi, že zahraniční kuchař použil naše národní syrečky, pokládám je za světové...
-
že já sem chodím....před půlnocí
-
Aha, to jsem přehlédla
-
Žížalko, věř, že ho používám a tady rozdíl je-mám tam navíc celer a nemám tam papriku
Byl to nějaký zahraniční kuchař, co to vařil, proto ten rozdíl
Tak sorry...
-
Bibi, používej vyhledávač