Staré dobré punčové řezy
Punčové řezy jsou vizuálně velmi krásné a ocení je zejména ti, kteří příliš neholdují krémovým zákuskům. Mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je velmi snadné podlehnout. Nyní už pro ně nemusíte chodit do cukrárny, podle tradičního babiččina receptu je zvládnete upéct i doma.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 492 kJ / 4 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,37 g |
| Tuky | 88,54 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 869,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Moje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 1 hodinou
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 2 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 3 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy od mámy,
rozvar na punčový řez recept,
nejlepší punčové řezy,
domácí punčové řezy,
puncove rezy,
domácí punčový řez,
cukrový rozvar,
rychlé punčové řezy,
rozvar na punčové řezy,
punčovy rozvar,
jak se dělá punčovina,
nejlepší punčový dort,
domácí punčový dort,
punčový dort jako z cukrárny recept,
punčový řez,
nejlepší punčový řez,
punčový řez recept,
puncove rezy rozvar,
rozvar na punčový řezy,
punčové řezy postup
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
cukr krupice,
voda,
rum,
aroma,
potravinářské barvivo gelové,
šťáva citronová,
marmeláda,
rum,
cukr moučkový,
olej,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo,
voda
Komentáře (9)
Suroviny
Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru
Postup přípravy
Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.
Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........