Cheesecake
I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 005 kJ / 5 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,60 g |
Tuky | 284,51 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,81 g |
Sacharidy | 493,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Moje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 19 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 24 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 30 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept originál mascarpone,
recepty dort chesse,
cheescake,
recepty chesse nepečený,
cheescake recept,
chesse cake,
chesse cake recept,
cheesecake s mascarpone,
chease cake recept,
chesecake,
chessecake,
top recepty,
chiskake,
cheesecake recept originál nepečený,
chess cake recept,
chesscake,
cheesecake z mascarpone,
recepty chesse,
recept cheescake,
nejlepší cheesecake
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
máslo,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
vejce,
žloutek,
smetana zakysaná,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (284)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale podívejte se do videa, které je připraveno přesně podle receptu
Mrkněte se třeba na fotky pod videem, jsou od uživatelů, kteří tento cheesecake také s úspěchem dělali. Prakticky všechny pěkné
Myslím, že vám tu "umyjí" hlavu
No to ale nic nemění na faktu, že rcp je OK, že
Co to je nedopečený?
Náplň je na povrchu "jako živá" (hustý pudink), ale nesmí být vyloženě mokrá
Zkuste znovu zapnout pec
Pokud to začne shora hnědnout, uberte grády
Tak ať se zadaří
No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že?
Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe
Dekuji
http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...