Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí játra v česnekovém sádle

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 832 kJ /
4 979 kcal
Bílkoviny98,23 g
Tuky505,84 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 2,37 g
Sodík 364 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy8,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut. Krok 2: Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice. Krok 3: Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.

Zveřejněno 19. 3. 2016

Poznámka autorky mika59

Můžete to zkusit i z drůbežích jater - třeba z poloviční dávky na zkoušku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBW6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBW6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maris: no v Praze taky málokdy, ale U NÁS je mají trvale;-), takže můžu ráda napodobit:yes:

dělali jsme i s kachních a bylo výborné

mika59: ráda věřím:-p:yes:

maris: Jsou sice dražší, ale stojí za to.:-K

No jo, ale kde ta husí játra vzít, určitě je to dobrota ;-):-) já dělám z kuřecích:-)

Tématické fráze:
husi sadlo, konfitovaná husí játra, husí sádlo recept, jak udelat husi sadlo, husí sádlo recepty, vařená játra v sádle, jak udelat husi jatra, konfigovana husi jstra, recept z husího sádla, játra vařená v sádle, co z husího sádla, husí a vepřové sádlo, recept husí játra, jak udělat kachní játra se sádlem, kachni sadlo s jatry, pomalu varit v sádle, kachní sádlo s játry a s česnekem, kuřecí játra v sádle, kachni nebo kruti jatra v sádle, husí játra konfitovaná - recepty

Suroviny:
játra husí, sádlo, česnek, sůl, pepř, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu