Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Vyzkoušejte starý poctivý recept na lahodně marinované hovězí maso, které se pomalu dusí s cibulí, kořením a na závěr zjemní smetanou. Trpělivost se tu opravdu vyplatí, dokonalé spojení chutí vás za čekání odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 428 kJ / 1 775 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,77 g |
| Tuky | 110,68 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 477 mg |
| Sodík | 2,02 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 16,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme marinádu z uvedených surovin. Maso očistíme, zbavíme šlach a loje. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso rozkrájíme na kostky a v marinádě necháme spolu s cibulí odležet 48 hodin.
Krok 3: Z marinády vyjmeme maso a cibuli a osušíme papírovou utěrkou. Marinádu dáme vařit marinádu s česnekem a ostatním kořením tak dlouho, až se jí polovina vyvaří.
Krok 4: V litinovém kastrolu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a dokud je horká, dáme k ní rozpustit hrudku másla. Vložíme maso a orestujeme, pak přidáme okapanou cibuli, která se barví jen pomalu, protože je vlhká.
Krok 5: Zredukovanou horkou marinádou zalijeme maso v kastrolu. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu vařit podle druhu masa asi 3 hodiny.
Krok 6: V misce pak promícháme smetanu ke šlehání s kysanou smetanou a nalijeme do kastrolu. Po 10 minutách varu okusíme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 7: Přílohu volíme podle vlastní chuti.
Zveřejněno 4. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EpMl
Moje poznámka
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EpMl
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 3 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 6 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 6 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 8 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 46 minutami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 1 hodinou
Červená polévka s pohankou
Bretik před 2 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 4 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 4 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 4 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 4 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 4 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovezi kyta na smetane,
hovězí maso recepty,
recepty z hovězího masa,
hovězí na smetaně,
hovezi šal recepty,
hovezi recept,
hovězí recepty,
hovězí kyta na na smetaně,
hovězí maso na smetaně,
recept z hovězího masa,
hovězí kostky na smetaně,
stary recept,
staré recepty,
hovězí závitky na na smetaně,
recepty hovězího masa,
staré hovězí maso,
recepty hovezi,
hovězi na kýta na smetaně,
hanácký salá,
hovězí kýta se na smetaně
Suroviny:
kýta hovězí,
špek,
máslo,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
voda,
ocet,
česnek,
cibule,
tymián,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0