Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná s medvědím česnekem

V našem receptu najdete poctivě připravenou hovězí roštěnou, namarinovanou ochuceným olejem. Odleželou ji necháte připravit bez práce s pomocí pomalého hrnce. Na vás zbude jen doladit pokrm vhodnou přílohou.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 460 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 450 min + 12 hod doba marinování

460 min (10 min příprava + 450 min tepelná úprava, + 12 hod doba marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 415 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny79,06 g
Tuky34,07 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 199 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy101,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme ochucený olej s naloženými listy česneku a špetkou kari. Pokud nemáme, dáme samostatně dobrý olej, nasekané listy česneku, sůl a kari koření. Vložíme maso a marinujeme alespoň 12 hodin v chladu. Krok 2: Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a necháme zatáhnout maso. Vložíme do nádoby pomalého hrnce i s marinádou. Přidáme hrst medvědího česneku, vyloupané vlašské ořechy a necháme dusit na 1.stupni 7,5 hodiny. Krok 3: Půl hodiny před koncem programu opražíme mouku na pánvi bez tuku. Smícháme s vodou, aby vznikla hustá, hladká kašička a zahustíme šťávu v hrnci. Necháme alespoň 20 minut provařit. Krok 4: Jako příloha se hodí bramborová kaše s medvědím česnekem.

Zveřejněno 5. 5. 2016

Poznámka autorky spagetka

Ochucený olej s česnekem dělám takto:

https://www.toprecepty.cz/recept/47925-medvedi-ces...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vjxo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vjxo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ochutený ocot robievam, ale ochutený olej som ešte nerobila. Medvedí cesnak mám, možno by som to mala skúsiť. To mäso marinované v takomto oleji musí byť fajn. :yes:;-)

tejaja: určitě zkus a ty oleje jsem dělala teď různé - s kari, kmínem, sezamovými semínky, chilli papričkou, koriandrem, zázvorem a rozmarýnem.

Tématické fráze:
marináda s medvědím česnekem, recepty s medvědím česnekem, marinada na maso s medvědím česnekem, marináda z medvědího česneku, marináda na maso s z medvědího česneku, merinada z medvědího česneku recept, recept z medvědího česneku k k masu, marinády s medvědím česnekem, maso s medvědím česnekem, maso smedvědím česnekem, dobry recept s medvědím česnekem, recept s medvědím česnekem, maso marinovane medvedim cesnekem, recepty medvědím česnekem, recepty s medvědím čes, olej s medvědím česnekem

Suroviny:
roštěná hovězí, česnek, koření kari, cibule, česnek mědvědí, ořechy vlašské, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu