Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 321 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,76 g |
Tuky | 76,03 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 108,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.
Krok 2: Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Zveřejněno 21. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Moje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
krkovice s fazolkami,
krkovička s fazolkami,
krkovice s fazolkama,
pečené plátky krkovice s fazolkami,
krkovicka s fazolemi,
nalozena krkovice s fazolkami,
krkovicka na pepři na fazolových lusků,
krkovice s fazokama,
naložená krkovice,
fazole recept,
krkovička na kmíně,
krkovička s fazolkama,
krkovička na pepři,
krkovice s fazokami,
krkovice s fazolkami recept,
krkovičky s fazolkami
Suroviny:
krkovice vepřová,
lusky fazolové mražené,
smetana,
máslo,
mouka,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
pepř mletý,
kmín drcený,
pivo světlé,
olej,
sůl
Komentáře (1)