Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,59 g |
| Tuky | 17,76 g |
| Vláknina | 13,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,22 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 265,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl).
Krok 2: Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.
Krok 3: Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.
Krok 4: Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.
Krok 5: Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.
Krok 6: Pečeme 25-30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Moje poznámka
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
focaccia,
foccacia recept,
foccacia,
fokacio,
focaccia recept,
foccacia z domácí pekárny,
foccacia video postup,
domácí foccacia,
foccacia domácí pekárna,
recepty pro domácí pekárnu,
domácí focacia,
recept focaccia,
fokacia,
focacio,
recept na focaccia,
foccacia v domácí pekárně,
focaccia recept na plech,
focaca,
šalvěj recepty,
foccacia se šalvěji
Suroviny:
voda,
olej olivový,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
cukr krupice,
droždí sušené,
šalvěj sušená,
česnek,
olej olivový,
sůl hrubozrnná
Komentáře (26)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy