Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,95 g |
| Tuky | 2,27 g |
| Vláknina | 15,01 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Přikryjeme alobalem, ale tak aby kachna byla přikrytá a neucházela nám vytvářená pára ven, ale přitom mohla "dýchat" a pečeme při teplotě 150 °C (425° F) asi 45-50 minut dle váhy kachny (můžeme se řídit dle teploměru vloženého do středu kachny - viz. obrázek a komentář). Během pečení několikrát kachnu podléváme, aby se maso nevysušovalo. (Viz. poznámka)
Teprve když maso změkne tak na polovinu, kachnu opatrně otočíme, sejmeme fólii a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 40 minut, záleží na velikosti kachny. Upečeme ji dokřupava a dozlatova. Během pečení kachnu propichujeme, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo. Čiré vypečené sádlo odebíráme do jiné nádoby, pod masem necháváme pouze šťávu.
Upečenou kachnu vyjmeme. Ze šťávy na pekáči ještě odebereme přebytečný tuk, šťávu dle potřeby vydusíme. Krok 2: Příprava kedlubnového zelí:
Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhaný kedluben, přisolíme, přidáme kmín. Podlijeme trochou vody, octa a dusíme doměkka.
Nastrouhané kedlubny se vaří poměrně rychle, tak sundáme z plotýnky cca za 15 minut, můžeme přidat trochou maizeny (viz poznámka) a zahustit. Poté přikryjeme a ponecháme v teple před samotným servírováním. Krok 3: Příprava knedlíků:
Nejlépe se řídit návodem na obalu, zejména pokud děláme poprvé (ale dle dlouhodobé zkušenosti trochu variace i mé vaření v poznámce).
Poznámka: Ve větší misce obsah sáčku smícháme ve 450 ml studené vody a rychle vypracujeme v těsto (tuhne poměrně rychle), necháme 185-15 minut v klidu odstát. Poté vypracujeme těsto o válečku cca 10 cm na výšku a vaříme na páře asi 15 minut. Dokud jsou knedlíky ještě horké, nití nakrájíme na cca 2 cm plátky.
Zveřejněno 6. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Moje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 20 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Anickamanicka před 21 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 1 hodinou
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 11 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 13 hodinami
Tématické fráze:
rychle pečená kachna,
na jakou teplotu péct kachnu,
knedlíky ke kachně,
kachna se zelím a knedlíkem,
pečená kachna rychle,
kachna recept,
kachni prsa s kedlubnovym zelim,
lina kachna,
pečená kachna s bramborovým knedlík,
kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík,
pečená husa s kedlubnovym zelim,
kachna- dlouhodobé pečení,
pečená kachna ha,
recepty knedliky se zelim,
bramborové knedlíky se zelím,
kachna pečena recepty,
pečená kachna,
kyselé zelí s kedlubnovým recepty,
jak rychle zmekne kachna,
kachna recepty
Suroviny:
kachna,
máslo,
cibule,
kmín celý,
vývar drůbeží,
cibule,
kedlubna,
sůl,
kmín celý,
ocet vinný,
sádlo,
škrob kukuřičný,
knedlík bramborový
Komentáře (12)
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi