Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 510 kJ / 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 9,75 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které rozválíme na tenkou placku (asi 3mm). Každou placku necháme chvíli odpočinout (ještě se trochu nakyne). Rozpálíme si troubu na cca 220 stupňů Celsia. (používám elektrickou horkovzdušnou)
Krok 3: Placky pokládáme na pečící papír na plech a necháme v troubě asi 4 minuty, dokud se placky nenafouknou. Poté vyndáme ven - a necháme splasknout (můžeme trochu propíchnout vidličkou) Placky štosujeme na sebe a přikryjeme dalším talířkem nebo pokličkou, případně vlhkou čistou utěrkou. (Nesmí ztvrdnout, ale zůstat měkké, jemně krupavé)
Krok 4: Pokud chceme hned podávat - rozkrojíme placku napůl a naplníme ji předem připravenou směsí. (Na obrázku je náplň z jáhel s kari kořením a dušenou zeleninou.) Ale může být cokoliv jiného (masová směs, gyros, tzaziky, čerstvá zelenina, apod.)
Krok 5: Pokud budeme skladovat - doporučuji nechat trochu vychladnout, zabalit do potravinářské fólie a dát do mrazáku nebo ledničky. Placky by měli vydržet měkké a vláčné asi 3-5 dní. Potom je dobré nahřát placky na horké pánvi s přidáním pár kapek vody. Můžeme předtím rozkrojit napůl aby se lépe vytvořila kapsa a naplnit směsí nebo podávat jako přílohu k zakousnutí.
Zveřejněno 8. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Moje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 47 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Tématické fráze:
řecký chléb,
domácí řecký pita chleba,
řecky chleba,
plněný pita chleba,
plněný pita chléb,
pita chleba plněný recept,
recept na pitu,
recept na řecký chléb,
řecké placky,
pita chleba,
řecký chléb recept,
pita chleba bez droždí,
pita placky,
recept na pita chleba,
pita chleba recept,
pita recept,
recept na pita chléb,
pita chleb recept,
pita chléb,
recky chleba recept
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (3)