Ostrý lilek - zapékaný s celerem a chilli

Saturejka Kuchařka: Saturejka

Doba přípravy: 1 h 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Zapékaný lilek s tvarohem
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 lilek (středně velký)
1 paprika bílá
1 stvol řapíkatého celeru
1/3 celer (kořen-bulva)
1-2 chilli papričky nebo feferonky
1/2 tvaroh polotučný
1 jogurt bílý (malý)
1 vejce
sůl
1/2 vody
olivový olej
kořenící směs na ryby
libeček
oregáno
pepř
yzop
koriandr
zelená petrželka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zapékací pekáč s horním poklopem a vyložíme jej pečícím papírem. Lilek umyjeme, nakrájíme na kolečka a klademe na dno a boky. Posypeme na drobno nakrájenou feferonkou a na proužky pokrájeným celerem. Posypeme připraveným kořením.

  2. Přidáme vrstvu tvarohu smíchaného s jogurtem, posypeme kořením a špetkou soli, přidáme nakrájenou papriku a řapíkatý celer, zalijeme pár lžicemi olivového oleje. Poklademe zbývajícími kolečky lilku a posypeme zbývajícím kořením a chilli papričkou. Zalijeme rozšlehaným vejcem se špetkou soli a pepře. Na závěr podlejeme asi půl šálkem vody.

  3. Zapékací mísu přikryjeme horním poklopem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 250 stupňů Celsia 30 minut a ještě necháme v troubě asi 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostrý lilek - zapékaný s celerem a chilli

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lilek s feferonkami

Zapomněl/a jsem heslo