Mleté maso se zelím
Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo, připravené ze surovin, které mohou čekat i ve vaší spíži a chladničce.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 286 kJ / 1 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,03 g |
Tuky | 98,74 g |
Vláknina | 26,41 g |
Cholesterol | 278 mg |
Sodík | 5,09 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 59,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zXR
Moje poznámka
Mleté maso se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zXR
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 14 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 6 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 10 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 10 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 10 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 11 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 13 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 13 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 16 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
guláš z mletého masa,
segedínský guláš z mletého masa,
recepty z mleteho masa,
mleté maso recepty,
mlete maso,
segedin podle babicy,
perkelt z mletého masa,
maso na segedin,
segedínský z mletého masa,
mleté maso se zelím madarsko,
segedýn z mletého masa,
rozmělněné maso,
segedinsky gulas s mleteho masa,
segedin babicy,
segedín jednoduše,
mleté maso recept,
recept segedin,
perkert z mletého masa,
jak se cte segedin,
receptik na segetin
Suroviny:
maso mleté,
zelí kysané,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
cukr
Komentáře (28)
Vepřo (mleté mäso!), zelo atď.
Súhlasíte?
Palacinky s čokoládou, orechami, šľahačkou a cesnakom - podobný výmysel "kuchára".
U Vás doma do Segedínskeho gulášu patrí bůček.
Perfektne!
U nás bůček, našťastie, bežne ani nepredávajú.
Takže, každému to, čo chutí (chutná).
My varíme guláš len z hovädzieho mäsa tak, ako je to samozrejmé v Maďarsku, kde guláš (Gulyás, aj keď to je v skutočnosti polievka a správne je Pörkölt, alebo Perkelt, ako sa to zvykne v našich zemepísnych šírkach písať).
Takže netreba sa rozčuľovať.
Ja mám vyše 2000 receptov na Guláš, od Tichého oceánu až znova po Tichý oceán a nepíšem tým ostatným, že tam patrí to alebo ono.
No, tak to asi máte taky tyto nůžky, že
https://www.zena.cz/nuzky-na-pazitku/r~i:photo:598...
cecilka:
casino:
No, napřed ve mně hrklo, že používáte nožíce na pažitku...
***
Kysané zelí kupuju v sáčku... Napřed ustřihnu rožek a vydlábím kyselou vodu. Pak sáček podélně (i se zelím) rozkrojím, ale nedokrojím k podložce. Potom sáček napříč naněkolikrát překrojím, ale avšak opět nedokrojím k podložce. Nakonec zelisko vyklopím do, v tomto případě, guláše
Zelí samozřejmě sleju a až podle chuti tu kyselou vodu dolévám...
Vařím z mleté prasečiny a největší "umění" je, nerozfofrovat maso do mrtě, ale avšak tak, že aby zůstalo v hrudkách, takže moc nemíchat
Vankova marie: neregi
No, dobrýýý...
Tedy až na ty vulgarizmy
mika59:
No, dobrýýýý...
Tedy rcp
hosta:
No, dobrýýý...
Simona Skolakova:
No,...
casino: nie ste jediny, co takyto segedin vari. Je popularny najma medzi majitelmi krankasoveho chrupu