Švestková klevela
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 994 kJ / 8 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 12,00 g |
Vláknina | 150,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 950,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Moje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 40 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
švestková klevera,
klevera ze švestek,
švestková šťáva recept,
klevera,
klevera recept,
švestková kleveta,
švestková povidla recept,
co je klevera,
švestková štava,
klavela,
kleveta ze svestek,
klevela povidla,
clevela ze švestek,
švestková zavařenina,
kleveda,
švestková clevela,
clevela,
krevela ze švestek,
jak se dělá klevela,
švestková krevela
Komentáře (11)
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají
Ale zato to nedá žádnou práci, že
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně...
No, chystám se už aspoň 5 roků