Švestková klevela
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 994 kJ / 8 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 12,00 g |
Vláknina | 150,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 950,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Moje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 2 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 minutami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 33 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 3 hodinami
Tématické fráze:
švestková klevera,
klevera ze švestek,
švestková šťáva recept,
klevera,
klevera recept,
švestková kleveta,
švestková povidla recept,
co je klevera,
švestková štava,
klavela,
kleveta ze svestek,
klevela povidla,
clevela ze švestek,
švestková zavařenina,
kleveda,
švestková clevela,
clevela,
krevela ze švestek,
jak se dělá klevela,
švestková krevela
Komentáře (11)
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají
Ale zato to nedá žádnou práci, že
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně...
No, chystám se už aspoň 5 roků