Pařížské kostky
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 798 kJ / 4 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,34 g |
Tuky | 152,18 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 519 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 606,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk
Moje poznámka
Pařížské kostky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 21 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 8 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 8 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 11 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 12 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 12 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 13 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 13 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
parizske kostky,
pařížské kostky recept,
recept pařížské kostky,
recept na pařížské kostky,
pařížská kostka,
recepty pařížské kostky,
parisky krem,
pariska slehacka,
pařížsky zákusek,
parišske kostky,
pariske kostky,
pařížský krém,
pařížké kostky,
pařížský kostky,
nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek,
tuk iva,
pařížská kostka recept,
parizske rozky,
pariske rezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda
Komentáře (64)
Jsou 2 typy "paříže"
Do pařížského kremu pak čokoláda - krasně oba drží, světlý i tmavý. Prestala jsem to dělat právě kvůli tomu ztuženému tuku, ale tenhle recept (bez něj) určitě vyzkoušim
Hotová alchymie, za to mi teda žádná buchta nestojí, budu se držet svých osvědčených
Jak tu kdo vaří? Každej tak, jak umí, tak, jak má nastavené chuťové pohárky, tak jak mu to možnosti dovolí. Někdo jednoduše, někdo složitěji, někdo po česku, někdo vaří exotiku. Sto lidí, sto chutí. Recepty tu dáváme v dobré víře, že si stejně tak, jako my, pochutnají i druzí, najdou nápady a inspiraci. Každý tu má prostě prostor a záleží na každém, jak toho dokáže využít...
Chodím sem přes dva roky a je mi tu fajn, baz pocitu návštěvy kurníku
p.s. jinak snáším krásná eMka a když se snažím, povede se i eLko
nakokodanou
p.s. joo a ten tuk je tam pro pevnejsi konzistenci
Hello promiň,ale nedalo mi nereagovat!!!
Hella : tento tvoj krém sa mi páči a určite ho vyskúšam