Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šanghajské kuře na česneku

Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s uvařenou jasmínovou rýží.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 24 hodin uležení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 24 hodin uležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 942 kJ /
942 kcal
Bílkoviny124,88 g
Tuky28,27 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 3,13 g
Sůl6,96 g
Sacharidy44,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehenní řízky očistíme od tuku a chrupavek a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Vložíme do misky, přidáme česnekovou pastu, ústřicovou omáčku, vejce a lžíci Solamylu. Zamícháme, promícháme, aby se maso obalilo a necháme v lednici uležet 24 hodin. Krok 3: Ve woku rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a dáme do kastrůlku. Krok 4: Na zbylém oleji orestujeme pórek a zeleninu, zalijeme směsí ze lžíce Solamylu, lžíce ústřicové omáčky a dvou lžic sójové omáčky. Krok 5: Přidáváme převařenou vodu, dokud není omáčka správně hustá. Omáčku pak nalejeme do kastrůlku s kuřecími kousky, lehce promícháme a necháme vsáknout vůni. Krok 6: Doprostřed talíře dáme uvařenou rýži a nahoru přidáme kuře se zeleninovou omáčkou.

TIP: Jaké jsou druhy rýže - přehled a tipy na recepty

Zveřejněno 23. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYVj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYVj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

vynikající

no čakal som niečo čo bude mať chuť ale toto ma sklamalo to je tak pre diabetikov
ale z východom nič spoločne 8-(:no:

:yes::yes: taková jídla mám moc ráda ( jen bych si přidala Chilli ) <3

<3moc pekne asi i dobre:-K:yes:

Marps, to vypadá velmi chutně :yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehenní řízky recept, kure na cesneku, šanghaiské kuře na česneku, kuře solamyl, šanghajské kuře, kureci stehenní řízek recept, kureci na cesneku, kuřecí směs na cesneku, recepty z kuřecích stehenních řízků, kuřecí stehenní řízky recepty, kuře v solamylu, kuře recepty, sanghajska omáčka, shangajské kuře na česneku, šanghajské kuře na čsneku, solamyl kuře, šanghajské maso, recepty z česneku, kuřecí stehenní maso recepty, zapečená cuketa s bramborem a vejci

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, pasta česneková, ústřicová omáčka, solamyl, omáčka sojová, vejce, pórek, směs zeleninová mražená, olej, voda, rýže jasmínová

Přidat fotografie receptu