Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 156,73 g | 
| Tuky | 67,47 g | 
| Vláknina | 6,76 g | 
| Cholesterol | 448 mg | 
| Sodík | 4,25 g | 
| Sůl | 10,50 g | 
| Sacharidy | 36,85 g | 
Postup přípravy
Uvařené maso nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme maso, které poklademe plátky sýra a podlijeme asi 100 ml vývaru. Krok 8: Přikryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Krok 9: Podáváme horké s vychladlou omáčkou a např. vařenými bramborami.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Moje poznámka
					 
				
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Nejnovější recepty
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 20 minutami
	
			 
	
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 9 hodinami
	
			 
	
	
	
			 
	
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 11 hodinami
	
			 
	
Makovec IV.
Jandulka18 před 11 hodinami
	
			 
	
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 11 hodinami
	
			 
	
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 12 hodinami
	
			 
	
	
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 13 hodinami
	
			 
	
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 14 hodinami
	
			 
	
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vařené hovězí recepty, 
						
						
							vařené hovězí s vařenými bramborami, 
						
						
							vařené hovězí, 
						
						
							vařené hovězí maso s omáčkou, 
						
						
							vařené hovězí recept, 
						
						
							hovězí maso recepty, 
						
						
							omáčka z vařeného hovězího masa, 
						
						
							hovězí s tatarskou omáčkou, 
						
						
							uprava hověziho masa vařením, 
						
						
							hovězí vařené recept, 
						
						
							omáčka z vařeného hovězího, 
						
						
							varene hovezi maso s tatarkou, 
						
						
							vařené hovězí s bramborem a tatarkou, 
						
						
							recepty vařené hovězí, 
						
						
							hovezi maso na pomerancich s omackou, 
						
						
							hovezí zadní se sýrem, 
						
						
							vařené  maso s omáčkou, 
						
						
							hovezi s bramborami a omackou, 
						
						
							varene dobroty, 
						
						
							polévka z více druhů masa vařená několik hodin
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							sýr s modrou plísní, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							pomeranče, 
						
						
							citron, 
						
						
							voda, 
						
						
							víno portské, 
						
						
							džem rybízová, 
						
						
							brusinky, 
						
						
							zázvor čerstvý, 
						
						
							hořčicový prášek, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							omáčka worcesterová
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
Komentáře (22)
Maso je třeba dokonale odblanit, opéct dohněda a vařit až do chvíle, než se začne "rozpadat", takže několik hodin nechat mírně probublávat, případně dolít vroucí vodu a potom je nejen měkounké, ale i vývar je silný. Vývar jsem použila na jiný pokrm z druhého kusu hovězího, ale recept přidám asi až zítra... Ale samozřejmě je vhodný i na hovězí polévku.
Otto, použila jsem śedlčanský Modřenín a musím konstatovat, že tento sýr se opravdu povedl...