Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 477 kJ / 592 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,02 g | 
| Tuky | 30,01 g | 
| Vláknina | 4,83 g | 
| Cholesterol | 638 mg | 
| Sodík | 52 mg | 
| Sůl | 0,12 g | 
| Sacharidy | 56,07 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
	Krok 2: Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí.  Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
	Krok 3: Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
	Krok 4: Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
	Krok 5: Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Moje poznámka
					
				
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 9 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 53 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							smazene brambory v troube, 
						
						
							zelné listy pečené v troubě, 
						
						
							bramborák na zelném listu, 
						
						
							smažené zelné listy, 
						
						
							jak vypadají listy brambory, 
						
						
							smažené bramboráky v troubě, 
						
						
							smaženy zelný list, 
						
						
							listy bramboru, 
						
						
							brambory listy, 
						
						
							brambory se slupkou smažené, 
						
						
							bramboráky na zelném listu, 
						
						
							bramboráky na zelném listu, 
						
						
							bramborák pečený na zelném listě, 
						
						
							list brambory, 
						
						
							bramborak v zelnem listu, 
						
						
							recept na plněné zelné listy s klobasou, 
						
						
							zelny list smazeny, 
						
						
							recepty smažené zelné listy, 
						
						
							zelné brambory, 
						
						
							zelný list,brambor
						
					
						Suroviny:
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							strouhanka kukuřičná, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							brambory, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek sušený, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
magdalenka:
Kdo je Terezka?
K receptu nejsou žádné komentáře.