Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 477 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,02 g |
| Tuky | 30,01 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 56,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
Krok 2: Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
Krok 3: Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
Krok 4: Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
Krok 5: Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Moje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 6 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 1 hodinou
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 4 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 4 hodinami
Tématické fráze:
smazene brambory v troube,
zelné listy pečené v troubě,
bramborák na zelném listu,
smažené zelné listy,
jak vypadají listy brambory,
smažené bramboráky v troubě,
smaženy zelný list,
listy bramboru,
brambory listy,
brambory se slupkou smažené,
bramboráky na zelném listu,
bramboráky na zelném listu,
bramborák pečený na zelném listě,
list brambory,
bramborak v zelnem listu,
recept na plněné zelné listy s klobasou,
zelny list smazeny,
recepty smažené zelné listy,
zelné brambory,
zelný list,brambor
Suroviny:
zelí hlávkové,
žloutek,
voda,
mouka polohrubá,
strouhanka kukuřičná,
semínka sezamová,
sůl,
olej,
brambory,
žloutek,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
olej
Komentáře (20)
magdalenka:
Kdo je Terezka?
K receptu nejsou žádné komentáře.