Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 483 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Moje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 8 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 10 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 12 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 1 hodinou
Záhorácký závitek
HanaS92 před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Makronky
mares-mikulas před 3 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 4 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 5 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 7 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 8 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá rillettes,
hovězí rijet,
riletes,
rilletes,
rellettes,
rilettes,
francouzsky rijet,
pomaly hrnec veprovka,
rilettes recept,
rillettes z bůčku,
rillattes,
rillets v pomalem hrnci,
rijjet,
rilletes recept,
rillettes v pomalem hrnci,
kachní rillet,
rilletes nejlepší,
rilets,
rilletes z pomalého hrnce,
rijet v pomalém hrnci
Suroviny:
víno bílé suché,
sůl
Komentáře (206)
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář
Nedávala jsem žádné jiné koření, jen pepř do 1,2 kg masa, šla 1 čl. pepře a sůl! V troubě to bublalo 8 hodin a bylo to absolutně měkké. Koupila jsem k tomu kousek syrové slaniny , asi 200 g a kilo plecka! Kdo má rád mastnější, tak slaninu přidá. Velmi doporučuji, místo těch všelijakých salámů, o kterých nevíme, co v nich vlastně je! Plnila jsem do patentních skleniček s uzávěrem a gumovým těsněním. Výborné do práce na svačinku. Ovšem, musí se to, před kolegy hlídat!
Jo, málem jsem zapomněla, ale na litinový hrnec do trouby jsem dala kus alobalu a až pak na to pokličku, aby se vše neodpařilo a nepřipeklo se to.
upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.