 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 064 kJ / 2 166 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 60,93 g | 
| Tuky | 40,00 g | 
| Vláknina | 21,05 g | 
| Cholesterol | 27 mg | 
| Sodík | 6,41 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 380,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Moje poznámka
					 
				
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 13 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 14 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 14 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 15 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							celozrnné razenky, 
						
						
							skvarkove zemlicky, 
						
						
							zemlicky ke gulasu, 
						
						
							razenky z celozrnne zitne mouky
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							pivo černé, 
						
						
							sladěnka, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							pivo černé, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka celozrnná žitná, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
Komentáře (4)