Suroviny
Porce: Koláč je na celý plech, 4 porce a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 292 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,25 g |
Tuky | 23,59 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 26,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila hořkost).
Do misky vyklopíme tvaroh, žervé a Cottagge. Přidáme pepř, rozemnutý tymián, koření na bylinkové máslo a zamícháme. Tvaroh není třeba solit, neboť sůl je v koření, i ostatní ingredience jsou dostatečně slané. Krok 2: Stehno bez kůže obereme, větší kousky rozdělíme na menší a obalíme v grilovacím koření, pokapeme olivovým olejem a odložíme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a vložíme otřené od soli a výpotků plátky lilků, rychle z obou stran opečeme a položíme na papírové utěrky a ještě přes ně další utěrky. Přidáme kapku oleje a orestujeme ostatní zeleninu na malém ohni, česnek na chvilku, aby nezhnědl. Po chvilce míchání zakápneme vodou a necháme ji vydusit. Přidáme koření na grilovanou zeleninu, promícháme a necháme ještě minutku. Vypneme a promícháme s plátkem másla na ovonění a zjemnění. Krok 3: Listové těsto rozválíme přímo na plechu válečkem, pomocí stěrky přendáme tvaroh na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Další ingredience klademe rovnoměrně jednu po druhé. Nakonec položíme plátky romadúru.
Zkontrolujeme, zda nezůstala některá ingredience na stole. Málem se mi to také stalo.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud nezrůžoví a nerozteče se Romadúr. Krok 4: Podáváme s kompotem či zeleninovým salátem.
Do misky vyklopíme tvaroh, žervé a Cottagge. Přidáme pepř, rozemnutý tymián, koření na bylinkové máslo a zamícháme. Tvaroh není třeba solit, neboť sůl je v koření, i ostatní ingredience jsou dostatečně slané. Krok 2: Stehno bez kůže obereme, větší kousky rozdělíme na menší a obalíme v grilovacím koření, pokapeme olivovým olejem a odložíme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a vložíme otřené od soli a výpotků plátky lilků, rychle z obou stran opečeme a položíme na papírové utěrky a ještě přes ně další utěrky. Přidáme kapku oleje a orestujeme ostatní zeleninu na malém ohni, česnek na chvilku, aby nezhnědl. Po chvilce míchání zakápneme vodou a necháme ji vydusit. Přidáme koření na grilovanou zeleninu, promícháme a necháme ještě minutku. Vypneme a promícháme s plátkem másla na ovonění a zjemnění. Krok 3: Listové těsto rozválíme přímo na plechu válečkem, pomocí stěrky přendáme tvaroh na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Další ingredience klademe rovnoměrně jednu po druhé. Nakonec položíme plátky romadúru.
Zkontrolujeme, zda nezůstala některá ingredience na stole. Málem se mi to také stalo.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud nezrůžoví a nerozteče se Romadúr. Krok 4: Podáváme s kompotem či zeleninovým salátem.
Zveřejněno 8. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč á la France
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEQ6
Moje poznámka
Slaný koláč á la France
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEQ6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 4 hodinami
Tématické fráze:
slaný koláč flammkuchen,
flammkuchen recept,
křehké těsto na slaný koláč,
slaný tvarohový koláč,
slaný koláč z křehkého těsta,
slaný koláč flammkuchen recept,
křehký slaný koláč,
flamkuchen,
těsto na slaný koláč,
slaný křehký koláč,
slany kolac recept,
recept na slaný koláč flammkuchen,
recept na slaný koláč,
slaný koláč flammkuchen recepty,
křehký slaný koláče,
slany kolac z tvarohu,
slaný koláč z žerve,
slaný koláč z listového těsta,
slaný koláč pro diabetiky,
slaný koláč s cottage
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh,
sýr žervé,
sýr smetanový,
lilek,
pórek,
česnek,
sýr romadur,
stehno kuřecí,
olej olivový,
máslo,
pepř mletý,
tymián,
máslo bylinkové,
koření na grilovanou zeleninu,
koření grilovací,
zelenina,
Komentáře (11)
No, nevím zda nějaký "Frantík"
No, konečně jsem tento "recept" pochopil...