Tlačenka
Domácí tlačenka nemusí být výsadou vesnických zabijaček. Suroviny se dají lehce sehnat v každém řeznictví, přidáte svoji práci a podle chuti si také výrobek dochutíte. Až poprvé zakrojíte, bude vám líto jen to, že jste ji nezkusili připravit už dávno.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 114 kJ / 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 3,44 g |
Vláknina | 20,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,06 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka zhruba 40 minut a pak necháme „dojít“ (v klasickém hrnci to bude trvat déle).
Krok 2: Obereme maso, nakrájíme ho na větší kousky, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev.
Krok 4: Pevně svážeme a dáme vychladit. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
Krok 5: Druhý den můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Moje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 35 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 46 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
tlačenka,
tlačenka recept,
poctivá domácí tlačenka,
recept na tlacenku,
domácí libová tlačenka recept,
zabijačková tlačenka,
recept tlacenka,
jak dlouho vydrží tlačenka,
tlačenka recepty,
jak servírovat tlačenku,
jednoduchá tlačenka,
recepty na tlacenku,
suroviny na tlačenku,
jak se děla tlačenka,
jak dlouho vydrží tlačenka v lednici,
jednoduchá domácí tlačenka,
recepty tlačenka,
libová tlačenka,
recept na jednoduchou domácí tlačenku,
recepty domácí zabijačka tlačenka
Suroviny:
koleno vepřové,
plec vepřová,
nožička vepřová,
voda,
cibule,
sůl,
ocet,
česnek,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
majoránka sušená
Komentáře (19)
Libová tlačenka?
No, tak to je ta nejsprávnější tlačenka na smažení v trojobalu
Tlačenka je opravdu nádherná