Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak, koření Divočina, cukr a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme doměkka.
Krok 3: Jakmile je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozmixujeme.
Krok 4: Nakonec omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Necháme pozvolna provařit.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 16. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
Moje poznámka
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 51 sekundami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 4 minutami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 6 minutami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 37 minutami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 1 hodinou
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 1 hodinou
Hrnková bábovka
káťa před 1 hodinou
Buši houbová omáčka
Spepik před 1 hodinou
Červená řepa
radbastim před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na divoko,
hovězí srdce na divoko,
hovězí na divoko recept,
hovězí kostky na divoko,
hovězí na divoko konzerva,
konzerva hovezi na divoko,
hovězí maso recepty,
recept na hovězí na divoko,
recept hovězí na divoko,
svíčková na divoko,
omáčka na divoko,
hovezi maso na divoko,
hovězí nudličky na divoko,
recepty hovězí na divoko,
hovezi nadivoko,
hovězí kližka na divoko,
hovězí na houbách na divoko,
hovězí na divoko,bramborový knedlík,,
top recepty hovězí na divoko,
hovedzie na divoko
Suroviny:
maso hovězí,
mrkev,
celer,
cibule,
protlak rajčatový,
cukr,
koření divočina,
sůl,
olej,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (129)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
Děkuji za super recept
velmi chutná, na ohni ohřátá a to i s chlebem. Kde ty krásné časy jsou Polévky v kostce za 90 haléřů.
No, kdybyste tam vrazila "masox" z DM, tak ti stejní alergici by vám pěli chválu
Hahaha, dřív bylo všechno lepší, že
No, nevím ale jak by to dopadlo, kdybyste uvařila dvě jídla paralelně a dala hodnotit naslepo mančaftu...