Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 970 kJ / 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,69 g |
Tuky | 1,76 g |
Vláknina | 9,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 43,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).
Krok 2: Vezmeme větší ponorné sítko, do kterého dáme 1 stroužek česneku, 3 lžičky celého kmínu, cca 3 kuličky nového koření, něco celého barevného pepře a bobkový list. Sítko dáme do hrnce.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Nejnovější recepty
Pomerančový pohár
Přidáno před 38 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 46 minutami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 3 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové placičky s barevným zelím
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 45 minutami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 1 hodinou
Zapečený chřest
Leren před 2 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 3 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 3 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 3 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 3 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
rychla zelnacka,
zelnacka v papinaku,
juhoceska zelnacka,
zelňačka z papiňáku,
vařím dobre,
pravá zelňačka,
recept na jihočeskou zelňačku,
roudenske zelí recepty,
bezmasá zelnačka,
rychlá zelňačka z kysaného zelí,
recept na jednoduchou zelnacku,
jihočeská bila zelnačka,
bio zelňačka,
jičeská zelnacka,
jednoduchá zelňačka z kysaného zelí,
jednoduchou zelnačka,
jednoducha zelnacka s houbami,
pravá zelňačka videorecept,
jednoduchá zelnice,
normalni zelňačka
Suroviny:
zelí kysané,
smetana,
brambory,
česnek,
kmín celý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
podravka,
pažitka
Komentáře (8)
Ale předtím jsem tuto zelňačku mnohokrát vařil v normálním hrnci a nezdálo se mi, že by byly brambory (na kostičky, za 20 min) tvrdé...
Zemáky se sice uvaří, vo vnútri jsou měkké, ale avšak na povrchu jsou tužší, "gumovější"
No, jíst se to dá, ale já mám takovou neblahou zkušenost...