Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z tvarohového těsta s meruňkami

K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak dokonalou tečkou za obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 098 kJ /
3 131 kcal
Bílkoviny94,38 g
Tuky57,78 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol 871 mg
Sodík 423 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy521,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Z másla, cukru a hrubé mouky připravíme promnutím drobenku. Krok 3: Meruňky rozpůlíme, vyjmeme pecky a rozkrájíme je na menší kousky. Krok 4: V míse promícháme tvaroh s oběma cukry a vejci. Po chvíli přimícháme rum, mléko a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Krok 5: Připravené těsto rozetřeme do koláčové formy. Na těsto naklademe meruňky a posypeme je drobenkou. Krok 6: Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35-40 minut.

TIP: Oblíbené meruňkové moučníky

Zveřejněno 10. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gq2Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gq2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bezvadný,lehký koláč s meruňkami.Sama jsem jej upekla a chutnal všem opravdu výborně.Jana Kučabová 18.července 2025

verkilka:
Dumám, kde asi udělala soudružka chybu? :-)
Pekla jste jeden den a podruhé chutnala druhého dne?

Mě bohužel zklamal. Tak jsem se na něho těšila, chutnal mi , když byl teplý. Studený dobrý nebyl, šel do koše. Recept odebírám z oblíbených a již dělat nebudu .

jan.alois: Děkuji :-):-K

Rychlý levný a dobrý díky :yes::yes:

Tak tohle je prřesne co potřebuji , bez tuku nepřeslazená a nekynutá .Zkusila jsem i do těsta žloutky a nakonec z bilků snih a povedlo se též.Takže diky za prima recept.Chválim.

vosjana: děkuji, jsem ráda, že se recept někomu hodí ;-):-)

mika59: :-):-K:-K

Tématické fráze:
tvarohove testo na kolac, meruňkový koláč z tvarohového těsta, meruňkový koláč s tvarohem, meruňkový koláč z kynutého těsta, tvarohovo meruňkový koláč, pečeme s merunkami, koláče z tvarohového těsta, recept na meruňkový koláč z kynutého těsta, koláč z hrubé mouky, meruňko tvarohový koláč, meruňkový koláč z jogurtoveho těsta, tvarohové tĕsto na koláče, merunkovy kolac s tvarohoveho testa, kolac z tvarohoveho testa, nekynuta buchta s merunkami, kynuté těsto s kypřícím práškem, tvarohový koláč z hrubé mouky, meruňkový jogurtový koláč s tvarohem, nekynuta buchta s merunkami a drobenkou, meruňky, tvarohové těsto pečení

Suroviny:
tvaroh měkký, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, rum, mléko, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, meruňky, máslo, cukr, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu