Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Moje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Nejnovější recepty
Grilované rybí souvlaki
Přidáno před 7 hodinami
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Kapří hranolky s pučálkou
Přidáno před 9 hodinami
Celerové nugety se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Galetka s rajčaty a brynzou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejluxusnější křídla v mém životě
mikrogen před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
Venduse před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Sonisko před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
MiskaM před 2 hodinami
Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou
Pepajz před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Pecenesele před 5 hodinami
Čokoládové trubičky
vyletalovajana před 5 hodinami
Cuketový perník
LucieBrabcova před 5 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 5 hodinami
Tématické fráze:
teleci rizek,
telecí řízek podle pohlreicha,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
videnske řizky,
telecí řízky,
telecí řízek recept,
telecí řízky podle pohlreicha,
telecí řízky recept,
vídenský telecí řízky,
telecí rizek recepty,
videnske telecí řízky,
vídeňských rizek,
vídeňský vepřový řízek,
recept na telecí řízek,
telecí řízky recepty,
vídeňský řízek podle pohlreich,
vídeňský vepřový plátek,
vídeňský plátek,
pravý holanský řízek,
vídeňské řízky recept
Suroviny:
ořechy,
máslo,
citron,
mouka,
mléko,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (28)
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
Ja som bola na jar v rakúskych Alpách, Zell am See, v reštaurácii, kde podávali Big rezeň, u nás by ho dali asi štyrom - piatim hosťom...(hmotnosť si nepamätám) Bol z bravčového mäsa. Rezne sú proste - rezne, ktože by ich nemal rád, smažia sa v každej rodine...