Houby na kyselo
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou vhodnou přílohou k různým pokrmům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 421 kJ / 1 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64,04 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 324,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Moje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 12 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
houby na kyselo,
houbové kyselo,
houby nakyselo,
houby na kyselo recept,
houbové kyselo z čerstvých hub,
recept houby na kyselo,
kyselo z čerstvých hub,
nalev na houby na kyselo,
houbové kyselo recept,
nálev na houby,
recept na houby na kyselo,
recepty houbové kyselo,
houby nakyselo recepty,
zavaření hub na kyselo,
houby na kyselo se zeleninou,
recept na zavaření hub,
houby na kiselo,
hoby na kyselo recept,
houby na zavareni,
nejlepší nálev na houby
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
sacharin,
houby čerstvé,
bobkový list,
semínka hořčičná,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (7)
Stačí dobře očistit. Máme sice po zavaření ve sklenici méně, ovšem chuť houbová, ne jen kyselá.
A já, bláha, myslel že jde o majdu s houbami...
Nálev se sacharinem znám, ale nepoužívám. Patrně vám vadí, ale používáte ho. Proč? V čem je zelenina (okurky) lepší?