Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Moje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba v remosce,
chleba z remosky,
chleba v remosce,
chleba pečený v remosce,
chléb z remosky,
chléb pečený v remosce,
chléb v remosce,
jak upéct chleba v remosce,
remoska zkušenosti,
domaci chleba v remosce,
pečivo v remosce,
domácí chleba z remosky,
chléb remoska,
domaci chleb z remosky,
chleba do remosky,
pečivo z remosky,
remoska chleba,
pečený chléb v remosce,
chleba remoska,
remoska návod
Suroviny:
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
kmín celý,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (50)
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý
Děkuji za tento postup
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
No, remosky jsou tří velikostí
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...