Bramborová vánočka - vláčná
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude vánočka krásně vláčná a bude se doslova rozplývat na jazyku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 517 kJ / 3 231 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 87,32 g | 
| Tuky | 92,27 g | 
| Vláknina | 21,80 g | 
| Cholesterol | 685 mg | 
| Sodík | 1,86 g | 
| Sůl | 4,53 g | 
| Sacharidy | 501,86 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do větší nádoby (ideálně půlitrové) nalijeme mléko, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Máslo rozehřejeme v mikrovlnce. Brambory nastrouháme najemno. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, rozinky, mandle (dle chuti, co máte rádi) a promícháme.
	Krok 3: Přidáme nastrouhané brambory, rozpuštěné máslo, vejce se žloutkem a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
	Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na prameny, z nichž na plechu upleteme vánočku, kterou necháme v teple nakynout.
	Krok 5: Před pečením potřeme bílkem, posypeme mandlemi (nemusíme) a pečeme v předehřáté troubě nejprve na vyšší teplotu (180 °C) asi 10 minut.
	Krok 6: Pak teplotu zmírníme a dopékáme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do vánočky a po vytažení musí být suchá.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Moje poznámka
					
				
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vanocka s bramborem, 
						
						
							máslová vláčná vánočka recept, 
						
						
							recept na vlačnou vanočku, 
						
						
							vánočka s s bramborem, 
						
						
							vanocka pálení žáhy, 
						
						
							dobrá a vláčná domácí vánočka, 
						
						
							zvláčnit vánočku, 
						
						
							recept vánočka s bramborem, 
						
						
							bramboriva vánočka, 
						
						
							vlacnost vánočky recelt, 
						
						
							vánočka s bramborem recept, 
						
						
							máslová vánočka s bramborem, 
						
						
							vánčka s brarmborem, 
						
						
							recept na nejlepší marokánky, 
						
						
							marokanky recept
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							bílek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							mandle, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							ovoce kandované, 
						
						
							anýz
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)