Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 120 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny48,46 g
Tuky36,41 g
Vláknina19,16 g
Cholesterol 371 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy167,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kusy, které osmažíme v pánvi s trochou zbylého výpeku. Je-li třeba, můžeme opepřit nebo osolit. Krok 2: Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a promícháme. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Mouky do těsta přidáme podle kvality brambor, umícháme vláčné nelepivé těsto, ze kterého na pomoučněném stole vyválíme 3 - 4 válečky silné cca 1,5 cm, které pokrájíme kartou na malé dílky - noky, které ihned naházíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně podebereme ode dna, přivedeme k varu a po vyplavání cca minutu povaříme a ihned scedíme. Krok 3: Na oleji nebo sádle osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme okapané zelí, které mírně osolíme a osladíme dle chuti. Podlévat většinou není nutné, přidáním cukru pustí zelí dostatek šťávy, ve které pod poklicí zelí krátce podusíme za občasného promíchání. Krok 4: Vařené noky smícháme se zelím a natrhaným osmaženým masem a můžeme podávat. Krok 5: Pokud chceme, můžeme udělat k masu místo noků například "drbáky" (chlupaté knedlíky) a zelí můžeme udělat jak bílé, tak i červené. Vše dle vlastní chuti.

Zveřejněno 23. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPy5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPy5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

...děkuji všem za milé komentáře:-K ...je vidět, že minulost v nás všech zanechala velmi podobné stopy;-):-K:-D

Tak toto jídlo máme z kachny/husy/nejraděj ;-)na to se vždy druhý den moc těšíme;-)

Tohle je hodně vymakaný recept....:-K
Ale ono většinou zbyde od každého trochu....s láskou vzpomínám na pondělní obědy u babičky před skoro půl stoletím - do pekáče nakrájené zbytky všeho z nedělního oběda, knedlí, zelí, zbytky masa, chvíli v troubě....mana nebeská...

To jsem ráda, že ještě někdo nazývá tuhle tradiční českou přílohu noky, nikoliv gnochi, jak je teď módou! U nás doma se tyhle malé bramborové knedlíčky smíchané se zelím dělaly, co moje paměť sahá. A třeba právě ke kachně nebo k huse. Když jsem bydlela na koleji, vozila jsme si je v ešusu. S mojí spolubydlící jsme je přímo milovaly.<3 Za oknem v chladu vydržely klidně půl týdně, a to pak byly ještě lepší. Jen ten ešus, ve kterém se ohřívaly, nechtěl nikdo mýt.:-((

Dajda: Eja57:
No, doufám že mě neroztrháte...;-) leč aby té nostalgie tady nebylo málo:
Vzpomínám, jak moje rodička dlábila ty dlouhokrké ptáky mezi koleny a cpala je čímsi podobným, jen co se do nich vešlo:-D Dnes by ji "Brusel" pohnal před soud :-((
Ale ta játra potom, ta prý byla jedna báseň:yes: Škoda jen, že tehdy mi byla upřena...;-(

casino: Říkalo se tomu slejšky a myslím, že by dnes naše maminky - v mém případě to byla babička - popoháněl pro týrání zvířat nejen Brusel, ale i místní ochránci zvířat! :-D:-D Nešlo jen o játra, ale také o spoustu sádla, kterou taková husička oplývala. Tím se naši předkové krmili a rozhodně neměli takové problémy s arteriosklerózou, diabetem a všemi těmi civilizačními mrchami jako my dnes.:-//

Tématické fráze:
trhaná pečená kachna, zbytky pečené kachny, zbytky z husy, co z husou kdyz zbyde, kdyz zbyde kachni maso, bramborové noky a pecena husa, co se zbytky kachny, kachna s noky, co se zbytky pečené kachny, kachna a gnocci, vařená husa, kachna zbytky, jak udelat kysane zeli k huse, bramborové noky ke kacene, zbytky kachny s knedlikem, recept na kachnu, maso z kachny-zbytky, zbytek kachny co s tim, pečena kachna s noky, kachna-recept

Suroviny:
kachna, brambory, sůl, vejce, brambory, cibule, olej, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu