Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou

Kuřecí maso díky své jemné chuti nabízí nepřeberné množství možností, s čím jej zkombinovat a do jakého jídla použít. Dozlatova usmažené řízky z kousků masa smíchaných s kořením, výraznou Nivou a vejcem budou chutným, nejen svátečním obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 242 kJ /
775 kcal
Bílkoviny77,65 g
Tuky31,14 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,99 g
Sacharidy44,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nivu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Jarní cibulku pokrájíme na slabá kolečka i s částí zelené natě. Krok 2: Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy. Přidáme Nivu, česnek, cibulku, opepříme, osolíme a smícháme s vejcem a polohrubou moukou. Krok 3: Směs rozdělíme na dva díly, ze kterých vytvoříme v mokrých dlaních dva větší ovály, připomínající kuřecí řízek, které obalíme ve strouhance. Směs je měkčí, ale smažením v rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi se řízek zpevní. Krok 4: Otáčíme až po osmažení dozlatova a pokud si nejsme jisti, že se nám otočení bez újmy na tvaru řízku povede, uděláme v mokrých rukách klidně čtyři menší placičky. Krok 5: Podáváme s bramborem, tatarkou, dipem ze zakysané smetany, zeleninovým salátem. Přílohu na talíři můžeme dozdobit zbylou zelenou natí.

TIP: Nejlepší recepty na řízky v těstíčku

Zveřejněno 3. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLw6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Místo nivy jsem dala zbytek gorgonzoly, která už potřebovala zkonzumovat, takže hmota byla pravděpodobně ještě měkčí než s nivou, nicméně se s ní pracovalo dobře. A na chuť to bylo výborné.

Docela zajímavé ????

Vyzkoušim:-):-)

...p. Koubková, děkuji za vyzkoušení receptu a pěkné foto:-K

Skvělé a rychlé. Díky za receptík:-8

Jana Dorazinová-Remková: ...já děkuji za vyzkoušení i pěkné foto:-K ...jsem rád, že chutnalo:-K

Tématické fráze:
kuřecí prsní řízky s nivou, kuřecí prsní řízky recepty s jarni cibulka, recept na stehenni kureci rizky, kuřecí prsní řízky recepty, prsní řízky s s nivou, recept na kuřecí maso s nivou, prsní řízky s nivou, kuřecí s jarní cibulkou, kureci prsni rizek s a nivou, recept na kureci rizek, recept na kuřecí řízky s nivou, kuřecí řízky, kuřecí s jarní s cibulkou, prsni rizky maso na pepři, kuřecí řízky se smetanou a s nivou, kuřecí prsní řízky recept, recepty z nivy, kuřecí prsní maso recepty, kuřecí stehenní řízek, kureci rizek z kousku masa

Suroviny:
maso kuřecí, sůl, pepř mletý, sýr niva, vejce, česnek, cibulka jarní, mouka polohrubá, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu