Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 725 kJ / 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,93 g |
| Tuky | 16,23 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,21 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon rozkrájíme na kousky, odstraníme semena a oloupeme ho.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Zveřejněno 23. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Moje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 48 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty z patizonů,
patizon recepty,
uzené maso recepty,
uzene maso karbanátky,
recept z patizonu,
patizon s uzeným masem,
patizony recepty
Suroviny:
patizon,
maso uzené,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (3)