Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl - nepajšl

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 692 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny205,00 g
Tuky49,95 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 2,76 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,53 g
Sacharidy21,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody. Krok 2: Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev. Krok 3: Maso obereme z kostí, vnitřnosti nakrájíme. Krok 4: Zahustíme např světlou hotovou jíškou, přidáme kyšku a dochutíme octem a solí.

Zveřejněno 9. 11. 2018

Poznámka autora clupmi

Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal "hubka" a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala "pajšl" z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví "chcípáčci" a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pajšl - nepajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pajšl - nepajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mozna zadelavane drubezi droby polevkove konzistence, ten knedlik mi tam nejak nepasuje :-O

Jo:yes: Dovedu si z toho představit docela luxusní jídlo - játra bych osmahla zvlášť a přidala až do hotového, mrkev bych naopak vařila v základu a nakrájela jen na kolečka....rozhodně vyzkouším a pošlu foto....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....:yes:

Eja57: Děkuji za komentář a těším se na fotku. :-K

Tak, správně napsáno-pajšl, nepajšl, protože to fakt pajšl není. Nicméně super nápad na zpracování drobů. Já bych to možná ještě pak pomlela. Líbí se mi to ;-):yes: Jo a játra bych asi vynechala.

<3<3<3.

Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.

bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. ;-(;-(;-(. Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou:-D:-D:-D

Tématické fráze:
pajšl z králíka, pajšl od babičky, pajšl recept, pajšl, recept na pajšl, králičí pajšl, pajšl drůbežích, drůbeží pajšl, pajšl z drobů, králík pajšl, pajšl z králíka recept, pajšl drubežih, plíčky z králíka, recept na pajšl z králíka, recept na kraličí pajšl, recepty pajsl z králíka, recepty pajšl, pajsl z jatry, drubeží pajšl na smetaně, kuřeci pajšl z drobů

Suroviny:
skelet kuřecí, játra drůbeží, srdce drůbeží, žalůdky drůbeží, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mrkev, jíška, kyška, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu