Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 557 kJ / 3 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 239,68 g |
| Tuky | 161,28 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 776 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 53,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda.
Krok 2: Mezitím oloupejte mrkev, celer, petržel a cibuli. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Opečené maso vyjměte, do volného hrnce vsypte zeleninu a restujte ji, až zkaramelizuje. Cibuli přisypte, až bude zelenina skoro měkká, zhruba po 5–7 minutách. Opečte ji dozlatova, vmíchejte protlak, vlijte víno a nechte ho odpařit.
Troubu předehřejte na 130 °C. Krok 3: Do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené a vařte zhruba 3 minuty. Seškrábněte výpečky, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 3 hodiny doměkka. Krok 4: Mezitím připravte pyré. Batáty omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Slijte a hrncem zatřeste, aby se vypařila zbylá voda. V rendlíku rozehřejte máslo. Vlijte ho k batátům, osolte a rozmixujte na hladké pyré. Podle potřeby ho můžete zjemnit ohřátou smetanou. Krok 5: Měkká líčka vyjměte a uložte na talíři do vyhřáté (vypnuté trouby). Omáčku přeceďte do hrnce a zahřívejte ji k varu. Svařte na požadovanou hustotu, případně ji zřeďte vývarem a vmíchejte do ní kostičky másla.
Na talíř naservírujte pyré, kolem umístěte líčka a přelijte omáčkou. Posypte nasekanou petrželkou.
Troubu předehřejte na 130 °C. Krok 3: Do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené a vařte zhruba 3 minuty. Seškrábněte výpečky, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 3 hodiny doměkka. Krok 4: Mezitím připravte pyré. Batáty omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Slijte a hrncem zatřeste, aby se vypařila zbylá voda. V rendlíku rozehřejte máslo. Vlijte ho k batátům, osolte a rozmixujte na hladké pyré. Podle potřeby ho můžete zjemnit ohřátou smetanou. Krok 5: Měkká líčka vyjměte a uložte na talíři do vyhřáté (vypnuté trouby). Omáčku přeceďte do hrnce a zahřívejte ji k varu. Svařte na požadovanou hustotu, případně ji zřeďte vývarem a vmíchejte do ní kostičky másla.
Na talíř naservírujte pyré, kolem umístěte líčka a přelijte omáčkou. Posypte nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GoB
Moje poznámka
Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GoB
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 11 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 3 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 5 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 6 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 6 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 6 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 9 hodinami
Tématické fráze:
bataty pyre,
batátové pyré,
hovezi líčka recept,
recepty s batáty pyré,
líčka v batáty,
batáty recept pyre,
pyré z batátů,
hovězí na houbách pyré,
batáty pyré recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
protlak rajčatový,
víno červené suché,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř,
batáty,
máslo,
smetana ke šlehání
Komentáře (3)