Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 070 kJ /
1 929 kcal
Bílkoviny93,68 g
Tuky50,35 g
Vláknina41,34 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,01 g
Sacharidy259,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Krok 2: Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát. Krok 3: Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme hladké těsto. Pomoučíme a necháme stát asi půl hodiny pod utěrkou. Krok 4: Špenát necháme rozmrazit, nakrájíme na jemno. Krok 5: Cibulku oloupeme, nakrájíme na jemno a restujeme na sádle, přidáme špenát, osolíme a zahříváme, dokud se neodpaří voda, odstavíme. Krok 6: Uzené maso (já měla uzené kosti, které jsem předem uvařila, obrala maso a to na jemno nakrájela) vmícháme společně s oloupaným a utřeným česnekem do špenátu. Necháme zcela vychladnout. Krok 7: Těsto ještě propracujeme rukama, případně přidáme mouku, uválíme váleček, který rozkrájíme na stejné dílky. Ty rozdělíme na pomoučený vál a prsty roztáhneme. Na každý kousek dáme špenátovou směs, tu zabalíme do těsta a vytvarujeme knedlík. Krok 8: Vaříme v osolené vodě, po vyplavání knedlíků na hladinu vaříme 6 minut. Po vytažení každý knedlík omastíme. Krok 9: Cibule oloupeme, nakrájíme na hrubo a osmažíme na sádle.

Zveřejněno 1. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjZL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Děkuji za recept.

magdalenka: tak to jsme tazatelce zamotaly hlavu total:-8

Santte: ja robím zemiakové cesto ako ty - s polohrubou múkou, plus trochu detskej krupice pridávam. Hrubú múku vôbec nekupujem, aj nudlové (rezancové cesto) robím z polohrubej, aj knedle.

Santte: já dávám do brknedli jedině hrubou mouku, a koukni na jiné recepty. Skoro všude je taky hrubá. Neboj, budou ok

Dobrý den, chci se zeptat, jestli knedlíky nebudou tvrdé, když tam dam hrubou mouku? Nikdy jsem je nedelala a mam strašnou chut, užené mame v mrazaku, ale s testem nemám zkušenosti. Když delám neco z bramborového testa jako škubánky s makem tak davam polohrubou mouku, tak se bojím te mouky. Díky Ivet

DOBRÝ DEN,
výborný recept, jen moje zjednodušení a naopak snad dle mého dochucení bramborového těsta.
Já nejprve uvařím to uzené maso a pak do toho vývaru dám vařit ty okrůžlané brambory. Tím využiju vývar který po uvaření v něm brambory a vznikne mi i základ na uzenou polévku, který pak upravím podle potřeb.
Takto uvařené brambory mají zajímavou chuť toho uzeného a nejní jen ,,bramborová,, . Ostatní postup mám stejný jak je v tomto inspirativním bezva receptu. Používám vlastně uzené mírně tučné žebra, aby to nebylo jen ,,suché uzené maso. Ale to si každý podle chuti a tradic upraví.
,,toš tak,,

Knedlíky vypadají jako mňamka a dnes je vyzkouším, děkuji za to, že ten recept je:-). Dám pak vědět.

Zkusila jsem toto bramborové těsto. Akorát jsem knedlíky plnila uzeným. Nevím kde se stala chyba :-( . I když jsem udělala vše podle receptu, tak těsto bylo jako lepidlo :-//. Lepilo se mi to na ruce. Bez namočených rukou bych se asi nehnula. Jako chuťově jsou výborný, ale to patlání s nima, to je dobrá zkouška nervů 8-( :-D

Eja57:
No, možná je Punťa zakopaný v rcp už tady: "Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát." ;-)

casino: No, dělám bramborové knedlíky - uvařím brambory, sliju vodu, šťouchnu, přidám vejce a krupičku, od oka, rychle zpracuji těsto a rovnou házím válečky do již vroucí vody...lepší brknedlíky neznám...plnit se taky dají, ale vše musí být RYCHLE.
Takže Puňta je o tom, že buď klasika brambory den předem nebo z horkých, ale pak nesmí nikde na nic čekat:-K

Bibinka:děkuji moc:-K

Bibinka: Moooc děkuji za radu.:yes:

Iva:Ivi, zvaž si je syrové, abys jich neuvařila zbytečně moc, nebo zase málo-tak to dělám já a je to v pohodě;-)

Prosím, poraďte, 500g brambor? To je už čistá váha po oloupání a uvaření nebo syrovové ve slupce. Jedeme na hory, tak je udělám a až se vrátíme z kopce, tak to bude jistě dobrota.:-p

1974andrea: Hrubou mouku mi vozi mamka z CR..;-);-)..nebo ja kdyz tam letim.

aisha:Marti, u vás je k dostání i hrubá mouka nebo jsi použila jinou?

Tématické fráze:
plněné bramborové knedlíky, knedlíky se špenátem, špenátové knedlíky, knedlík se špenátem, bramborové knedlíky, špenátové bramborové knedlíky, špenát s bramborovým knedlikem, bramborové knedlíky s uzeným, uzené maso bramborový knedlík špenát, bramborový knedlík špenát,uzené, plněné bramborové knedlíky uzeným, špenát a bramborový knedlík, bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem, plnene spenatove knedliky, bramborové knedliky plněné, plněny bramborový knedlík s uzeným, špenát s uzeným, bramborové knedlíky plněné uzeným, spenatovy bramborovy knedlik, špenát s bramborovými knedlíky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, špenát mražený, cibule, sádlo, česnek, maso uzené, sůl, cibule, sádlo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu